Steven Gerrard kan ende opp med å måtte stå over to skjebnekamper i innspurten av årets Premier League. (AP Photo/Jon Super)
Steven Gerrard kan ende opp med å måtte stå over to skjebnekamper i innspurten av årets Premier League. (AP Photo/Jon Super)

Gerrard i fare for å miste viktige kamper

Liverpool-kapteinen er ett gult kort unna karantene. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Innspurten på årets Premier League er i gang. Tre lag kjemper om tittelen, i det som går mot å bli en fantastisk spennende avslutning på sesongen. 

Vi husker alle hvordan Manchester City og Manchester United kranglet om tittelen tilbake i 2012, kan vi få en slik spennende avslutning igjen? 

Kapteinen i fare

En av de som kan miste deler av innspurten, er Liverpool-kaptein Steven Gerrard. Han har ni gule kort så langt denne sesongen, og skulle han få ett til innen andre søndagen i april, vil han måtte stå over to kamper. 

Det betyr at hvis kapteinen skulle pådra seg et gult kort mot Manchester City førstkommende søndag, må han stå over de to neste kampene mot henholdsvis Norwich og Chelsea. 

– Han har vært meget viktig for Liverpool. Så hvis han må stå over disse to kampene, vil det absolutt påvirke laget, sier TV 2s fotballekspert Petter Myhre. 

Men Myhre påpeker at laget ikke er fortapt uten kapteinen sin, spesielt nå som de har flere alternativer. 

– De har jo vist at de har klart seg uten Gerrard tidligere. Nå er Lucas tilbake, Allen tilbake og i tillegg har de Henderson. Så lenge de andre holder seg skadefri, så har Liverpool en god nok midtbane til å takle de kampene, konstaterer han.

I følge Myhre ville det vært mye verre hvis Suárez eller Sturridge måtte stått over to kamper i innspurten. 

– Liverpool har vært et godt lag, men grunnen til at de er der de er, er fordi de scorer så mye mål. Så et tap av Suarez og Sturridge ville vært verre, avslutter han. 

Andre spillere som kan måtte stå over

Flere spillere risikerer å få to kampers utestengelse om de pådrar seg et gult kort i helgens runde. En av disse er Chelseas midtbanemann Ramires. Myhre mener Chelsea har gode nok erstattere til å kunne komme inn å gjøre en god jobb. 

De resterende spillerne som kan risikere utestengelse er Sunderlands Phillip Bardsley, Evertons Gareth Barry og Newcastles Cheik Tiote. Alle tre har vært viktige spillere for sin respektive lag denne sesongen. 

PS! Reglene FA har satt omkring karantene for gule kort er veldig enkle og greie. Får man fem gule kort før nyttår, må man stå over en kamp. Skulle man da 1. januar få et nytt gult kort, vil man ikke måtte stå over, ettersom grensen da er økt til ti gule kort. Den andre søndagen i april, altså til helgen, er den siste datoen en spiller kan får karantene for ti gule kort. Fra og med neste uke, vil grensen for gule kort være økt til 15.