Lars Lillo: – Jeg ble kjempeglad av å høre noe så vakkert og fint

Se alle «Hver gang vi møtes»-opptredenene og hva Lars Lillo-Stenberg synes om låtene.

Lars Lillo-Stenberg (51) er vokalist og gitarist i deLillos og ble hedret i lørdagens «Hver gang vi møtes» på TV 2.

DeLillos ble dannet i 1984 og kalles én av «de fire store» i norsk rockemusikk sammen med Raga Rockers, DumDum Boys og Jokke & Valentinerne. DeLillos har 16 album på samvittigheten og har vunnet Spellemannpris to ganger. Deres nyeste album, «Vi er på vei, vi kanke snu», kom i 2012. Lars Lillo har gitt ut fem soloalbum.

Lørdag 20.00 ble han hedret av «Hver gang vi møtes»-kollegene Sigvart Dagsland, Anneli Drecker, Samsaya, Øivind «ELG» Elgenes, Simone Eriksrud og Alexander Rybak.

– Nå høres det ut som en hit!

Samsaya åpner Lars Lillos dag med «Tøff i pysjamas» fra den legendariske «Suser avgårde»-platen fra 1986. Lars Lillo koser seg under fremføringen.

– Samsayas «Tøff i pysjamas» ble rett og slett utrolig stilig og tøff. Nå høres det ut som en hit! Den svingte på en måte som gjorde meg stolt i retning av det var dansevennlig og absolutt en moderne hit. Den passet merkelig nok godt til henne. Det var en veldig gledelig opplevelse, sier Lars Lillo til TV 2.

– Fint å oppleve Sigvart gjøre noe sånt

Sigvart Dagsland pumper opp tempoet enda mer med sin harde versjon av «Min beibi dro avsted» som også er fra «Suser avgårde»-platen.

– Sigvart overrasket meg over at han hadde valgt «Min beibi dro av sted», fordi jeg hadde en idé om at Sigvart skulle velge en av disse sangene som var mer i hans landskap, med masse fine akkorder og som jeg vet at han er glad i. Men så valgte han den litt mer primitive rockelåten. Jeg skjønte ikke hvordan det skulle bli, men så hadde han tatt den ut i noe som kunne minne om hvor The Police nærmer seg Sex Pistols. Det var jo en veldig fin versjon og det var fint å oppleve Sigvart gjøre noe sånt. Det låt bra.

– Det låt jo så nydelig

Anneli Drecker besøker den drøyt 20 år gamle suksessplaten «Neste sommer» og henter frem «Glemte minner», hvis tekst er skrevet av Lars Lillos far, Per Lillo-Stenberg.

– Anneli hadde valgt «Glemte minner» som jeg var glad for at hun gjorde. Den veldig fine teksten er skrevet av faren min, og det låt jo så nydelig. Hun la den i en beat som var kanskje litt mer sørgmodig og roligere. En moderne popballade, liksom. Hun sang nydelig og det ble en annen sørgmodighet rundt teksten som var veldig lekkert utført.

Overrasket over Rybak

Alexander Rybak finner frem feststemningen med den alkoholglade låte «Ut» fra 2005-platen «Festen er ikke over … det er kake igjen». Låtvalget overrasker Lars Lillo.

– At Alexander skulle velge «Ut» var også en overraskelse, fordi teksten er laget i forhold til en periode jeg var i for rundt ti år siden da jeg var 40 og nyskilt og barna hadde vokst og jeg hadde lyst til å se meg rundt i byens natteliv. Jeg fikk lyst til å komme meg vekk fra familielivet, for å si det sånn. Alexanders situasjon er jo annerledes. Det er lettere å se for seg at han skal vekk fra sin mor og far. Det er jo kult at han kan synge at han skal ut og drikke seg full. Man kan kanskje si at det er en metafor for å gå ut og leve livet, kjenne at man lever. Versjonen hans var helt i tråd med Alexanders musikalske dragning mot litt sånn 70-talls, østeuropeisk, ompa-aktig Grand Prix-pop. Han sa selv at han hadde «fairytailet» låta. Det gjorde han virkelig og det fungerte fint på den måten. Dette er atter en gang et eksempel på hvordan tekst og melodi ikke er det viktigste i et musikalsk uttrykk. Det er måten man arrangerer og gjør ting på som gjør låta.

– Kjempeglad av å høre noe så vakkert og fint

Simone Eriksrud velger «Klokken er mye nå» fra deLillos-platen «Varme mennesker» fra 1991. Lars Lillo uttrykker glede over at hun valgte akkurat den sangen.

– Jeg er veldig glad for at Simone valgte den låta som tilhører blant de mer sterke, seriøse og alvorlige låtene jeg har laget. Det er noen linjer i den teksten som muligens er det beste jeg har skrevet. Da jeg lagde den, tenkte jeg «klokken er mye nå, damen i TV-en på TV har sagt god natt». Jeg hadde sett på TV den kvelden, og det var på den tiden TV-en var ferdig klokken halv tolv. Det var ikke noen nattsendinger, det var jo bare NRK. Og jeg begynte å skrive dette ned og så raste det på med masse filosofiske tanker og jeg endte opp med å konkludere med at døden er bra. Det er en ganske voldsom tekst, og Simone og jeg sang faktisk den sangen sammen da hun var programleder i «U Natt», så hun hadde et forhold til den fra før av. Hun gjorde det nydelig. Jeg ble kjempeglad av å høre noe så vakkert og fint.

Se Simones opptreden øverst i saken.

Mektige ELG

ELG avslutter Lars Lillos dag med «Hjernen er alene» fra 1989-platen med samme navn. ELGs opptreden ble en mektig opplevelse for ham.

– Den opplevelsen å høre ELG fremføre «Hjernen er alene» gikk nok langt over hva jeg kunne forvente på forhånd. Kombinasjonen av hvordan musikken var arrangert og ELGs trang til virkelig å si ifra hvordan det var å være alene med hjernen, var altså helt fantastisk. Magisk. ELG er så visuell. Han er en sterk personlighet der han står med sitt ganske voldsomme blikk. Jeg fikk sånne merkelig assosiasjoner til en meget ensom og stakkarslig fyrvokter som har tørna totalt og plutselig opplevde hele verdenssjelens fortvilelse. Jeg skjønner ikke helt hvordan jeg skal uttrykke det, men det var sterkt, sier Lars Lillo-Stenberg til TV 2.

Duett med Sigvart

Helt til slutt velger Lars Lillo å synge duett med Sigvart Dagsland på «Min beibi dro avsted». Duetten ble bare vist i noen sekunder på TV 2, men nedenfor kan du se den i sin helhet.

Se alle opptredenene fra Øivind «ELG» Elgenes' dag
Se alle opptredenene fra Anneli Dreckers dag
Se alle opptredenene fra Alexander Rybaks dag
Se alle opptredenene fra Simone Eriksruds dag
Se alle opptredenene fra Sigvart Dagslands dag
Se alle opptredenene fra Samsayas dag