NÅ VIL HAN SNAKKE SANT: I en lang Facebook-melding innrømmer Rick Dyer at han har reist rundt med en plastikkfigur med hår på, i stedet for en ekte bigfoot som han hevdet at han fanget.
NÅ VIL HAN SNAKKE SANT: I en lang Facebook-melding innrømmer Rick Dyer at han har reist rundt med en plastikkfigur med hår på, i stedet for en ekte bigfoot som han hevdet at han fanget.

Her innrømmer han bigfoot-bløffen på Facebook

Las Vegas-mannen påstod at han lokket til seg bigfoot med ei ribbe. Det var ikke helt sant.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I to år har Rick Dyer (36) hevdet at han i 2012 fanget og drepte en såkalt bigfoot og gitt vesenet navnet «Hank».

Dyers historie har gått verden rundt, og han har stilt opp i hundrevis av intervjuer for å fortelle om det lodne funnet sitt.

Langt ifra alle har satt sin lit til Las Vegas-mannens historie.

I februar svarte Dyer på kritikken ved å reise rundt i USA rundt med det han mente var en bigfoot-kropp for å «bevise» at han snakket sant. 

I en lang Facebook-melding innrømmer Dyer nå at han har løyet, og at det han har reist rundt med en figur laget av plastikk. Det skriver New York Daily News.

Det er andre gang Dyer lyver om et bigfoot-funn.

2008 hevdet han og makkeren Matt Whitton at de hadde fanget en vaskeekte bigfoot. Men - DNA-prøver viste at duoen hadde fylt opp et bigfootkostyme med døde pungrotter og rester fra et slakteri.

Dette hindret ikke Dyer i å prøve seg igjen, og i 2012 insisterte han på at han virkelig hadde funnet en bigfoot. 

Ny start

«Å være ærlig om alt er helt nødvendig for en ny start», skriver den tidligere bilselgeren på den offisielle Facebook-siden sin, og: «Fra dette øyeblikket skal jeg snakke sant!».

Han innrømmer at han bare ville tjene penger på løgnen, og at han syntes det var morsomt å følge med på all kritikken. 

Det var i 2012 at Dyer hevdet at han hadde skutt og drept bigfoot etter å ha lokket skapningen med ei ribbe utenfor en Walmart-butikk ved San Antonio.

Han sa at han ikke hadde planer om å drepe dyret, men at han så seg nødt til å ta kverken på det da «Hank» veltet en av Rickys kamerater overende. 

I flere intervjuer har Dyer påstått at han DNA-testet «Hank», og at han hadde fått bekreftet at skapningen denne gang virkelig var av ukjent art.

Han hadde ingen forklaring på hvorfor han ikke kunne offentliggjøre DNA-testen, og han ønsket ikke å fortelle hvem som hadde utført testen.