ETTERTRAKTET: Sevilla-backen Alberto Moreno kan bli et av de heteste navnene på sommerens overgangskarusell. Foto: AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA
ETTERTRAKTET: Sevilla-backen Alberto Moreno kan bli et av de heteste navnene på sommerens overgangskarusell. Foto: AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA

Fotballryktene:
– Dette er spilleren alle topplagene vil ha

Og sønnen til Manchester United-spiller signerte for Arsenal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvem er ditt favorittlag koblet til foran sommerens overgangsvindu?

Det er fortsatt lenge til klubbene får kjøpe nye spillere. Men spekulasjonene er allerede mange i media.

Og alt tyder på at det skal brukes mye penger denne sommeren.

Venstreback er en problemposisjon for mange. Det er ingen hemmelighet at Chelsea, Liverpool og Manchester United alle er på desperat jakt etter en ny venstreback. Ingen av klubbene har en spiller i denne posisjonen som tåler beskrivelsen «verdensklasse», knapt nok «Premier League-klasse». Luke Shaw og Alex Sandro er spillere som er blitt koblet til Chelsea og United. Mens Alberto Moreno skal lenge ha vært på Liverpools ønskeliste. Men nå viser det seg at Sevilla-backen også er på handlelisten til de to andre venstrebackjegerne, skriver Daily Star. Og ikke nok med det; Nå har også Manchester City og Arsenal meldt sin ankomst når det skal holdes auksjon i Andalucia. Og etter å ha sett Nacho Monreal bli ydmyket på Goodison Park, så er det kanskje ikke så rart at The Gunners også er ute etter et alternativ til Kieran Gibbs på venstrebacken.

Med Bacary Sagna på vei ut av Arsenal, er det mer forståelig at The Gunners er på jakt etter en høyreback, og Sagna-kopien Serge Aurier har lenge vært nevnt som en erstatter. Men ifølge Inside Futbol skal Chelsea i helgen hatt speidere på plass for å se på Toulouse-backen.

Serbiske Lazar Markovic har lenge vært omtalt som the next big thing i internasjonal toppfotball. Benfica gjorde et kupp da de sikret seg 20-åringen fra Partizan Beograd i fjor sommer. Det gikk da rykter om at han var Chelseas eiendom og at en avtale under bordet gjorde at han var leid ut til den portugisiske storklubben til londonklubben ville ha ham til Premier League. Nå ryktes det at Markovic kan være på vei til England. Men ifølge Metro vil Liverpool prøve å snappe ham foran Chelsea. Så spørs det om Jose Mourinho har full kontroll og bare gir Brendan Rodgers et arrogant smil eller om Markovic er tilgjengelig på overgangsmarkedet.

En spiller som kommer til å bli en av sommerens heteste på overgangsmarkedet er Romelu Lukaku. Chelsea-manager Jose Mourinho har bestemt seg for at han ikke vil ha ham tilbake etter utlånet til Everton. Lukaku passer trolig ikke portugiserens krav til en «ekte spiss». Men slik belgieren spiller for tiden, så er det mange klubber som er villig til å innfri Mourinhos krav om over 300 millioner kroner for ham. Everton og Tottenham har lenge vist interesse for 20-åringen, men etter oppvisningen mot Arsenal søndag, sier tidligere Arsenal- og Everton-spiss Kevin Campbell til talkSPORT at The Gunners må gå all inn for Lukaku. Men det er ikke bare i Premier League interessen er stor. Ifølge Daily Mail vil Atletico Madrid, Borussia Dortmund og Bayer Leverkusen alle ha et ord med i laget dersom Lukaku blir solgt.

West Ham hadde noen fantastiske juniorlag på 1990-tallet. Frank LampardRio FerdinandJoe ColeJohn TerryMichael Carrick, Jermain Defoe og Glen Johnson er noen av dem som har slitt ut fotballskoene på akademiet til The Hammers. Prosjektet med å hente Cole tilbake kan neppe sies å ha vært vellykket. Likevel er de klar for å satse på ny. Caught offside skriver at manager Sam Allardyce tror han kan få ut noen halvgode år av Manchester United-duoen Ferdinand og Carrick.

Det spørs om Manchester United-manager David Moyes er veldig imponert over disiplinen Ashley Young har på sine barn. For mens Young konsentrerte seg om å spille mot Newcastle, satte hans sønn Tyler navnetrekket sitt på en kontrakt med Arsenal, skriver Give Me Sport. Og det er tydelig at Manchester United-spillerne ikke har noen særlig tro på sin egen klubb i det lange løp. Også assistentmanager Phil Neville og Robin van Persie har valgt å la sine sønner gå til en rival for å få best mulig utvikling. Sønnene deres er nå deler av Manchester Citys fotballakademi.

Marco Verratti storspilte da Paris Saint-Germain slo Chelsea i Champions League i forrige uke, men det er slett ikke sikkert at italieneren blir værende i den franske hovedstadsklubben neste sesong. Nå skriver Tutto Mercato Web at Arsenal har sett seg ut 21-åringen som mannen som kan gi dem trøkket de mangler i midtbaneleddet. Skulle PSG få napp i snøret de har lagt ut for Paul Pogba, er det slett ikke umulig at de lar Verratti dra til sommeren.

Juventus er i ferd med å innse at karrieren til Gianluigi Buffon begynner å gå mot slutten. Ifølge Tuttosport vil «den gamle dame» nå gjøre et fremstøt for å hente Tim Krul fra Newcastle. Den nederlandske keeperen har vært blant Premier Leagues beste denne sesongen, og vil få en enkel jobb med å venne seg til draktene til sine nye lagkamerater dersom han blir Juve-spiller.

Det er neppe godt nytt for Leeds-manager Brian McDermott at Massimo Cellino i helgen sikret seg eierskap i den tradisjonsrike yorkshireklubben. For ingen skal beskylde Cellino for å være tålmodig med trenerne sine. Søndag sparket han Diego Lopez etter at Cagliari tapte 1-3 for Roma, skriver Daily Mail. Dermed har Cellino vært gjennom 36 trenere på 22 år som Cagliari-eier. Det er altså ikke alle klubbledere som har like stor tro på kontinuitet og å bygge stein på stein. Men han har lovet Leeds-opprykk til Premier League innen to år, og ifølge The Times kan Gianfranco Zola bli den manageren som først for prøve på å nå målet. Men ikke sats huset ditt på at han får to år på å klare det.