FUNN: Det australske skipet «Ocean Shield» har gjort funn som kan stamme fra den sorte boksen til MH370. Foto: AFP PHOTO/AUSTRALIA DEFENCE/
FUNN: Det australske skipet «Ocean Shield» har gjort funn som kan stamme fra den sorte boksen til MH370. Foto: AFP PHOTO/AUSTRALIA DEFENCE/

Har funnet nye signaler som kan være fra den sorte boksen

Et australsk fartøy fanget opp signalet som kan stamme fra MH370 i over to timer. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble det fanget opp nye signaler etter det savnede MH370-flyet i Det indiske hav. 

Oppløftende

Et australsk fartøy har plukket opp signaler fra det som kan være flyets sorte boks. Det fortalte leder av søket Angus Houston på en pressekonferanse. 

Han sier det fortsatt vil kunne ta dager før man kan bekrefte at signalene stammer fra flyet, men beskriver funnet som oppløftende. 

– Dette er et lovende spor, og det er nok det mest oppløftende i søket så langt. Dette er den beste informasjonen vi har så langt, sier Houston på pressekonferansen. 

Funnet er så langt det mest interessante i letingen etter flyet som forsvant 8. mars. 

– Det er viktig å presisere at vi har ikke funnet flyet, og at informasjonen må bekreftes, sa Houston. 

Over to timer

Det var det australske skipet «Ocean Shield» som plukket opp signalene i Det indiske hav. Det første signalet varte i hele to timer og tyve minutter. Kort tid etter ble det samme signalet plukket opp i omkring 13 minutter. 

Skipet ble værende i område, men har så langt ikke plukket opp flere signaler. «Ocean Shield» befinner seg i Det indiske hav, omkring 2000 kilometer fra vestkysten av Australia. 

Flere skip deltar i det omfattende søket. Lørdag fanget et kinesisk skip, Haixun 01, flere signaler. Søket pågår også under vann og det er knapt med tid i letingen. Om kort tid slutter den sorte boksen å sende ut flere signaler. 

Den sorte boksen er trolig den eneste som kan gi et svar på hva som skjedde med Malaysia Airlines MH370.