Her er prins George på sitt første oppdrag

For første gang viser prins William og hertuginne Kate fram sin sønn offentlig. I dag starter den åtte måneder gamle prins George sitt første offisielle oppdrag.

Paret og sønnen ankom Wellington i New Zealand i sterk vind, regn og tåke klokken 01.45 norsk tid. Her ble de møtt av statsminister John Key. 

Den royale familien skal være på et 19 dager langt offisielt besøk i Australia og New Zealand. De har planlagt å delta på over 50 arrangementer under besøket «down under» og skal blant annet på rafting, seiling og vinsmaking.

Tilrettelagt for «Georgie»

Programmet er spesielt tilrettelagt for den unge prinsen, som bare skal delta på enkelte av arrangementene. Det er planlagt at programmet skal avsluttes sent på ettermiddagene, slik at familien får anledning til å være med sønnen sin på kveldene, ifølge BBC.

Kate ankom New Zealand med en knallrød Catherine Walker-frakk med en matchende Gina Foster-lue. I tillegg hadde hun på seg en diamant-brosje med sølvbregne, som er New Zealands nasjonalsymbol.

Ifølge TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totlands kilder blir lilleprinsen kun «vist fram» for publikum og presse én gang i hvert land. 

LES KONGEBLOGGEN HER

Det er ikke første gang prins George er på reise. Paret tok med seg den lille prinsen på ferie til dronning Elizabeths slott i Balmoral i Skottland i august.

Skjermet fra rampelyset

Det var 22. juli at prins George Alexander Louis kom til verden ved St. Mary's Hospital i London.

Etter fødselen viste William og Kate stolt frem sin nyfødte prins utenfor sykehuset. Siden da har lille «Georgie» vært godt skjermet fra media.