Jakter på ny arbeidsgiver: – Vil være et sted jeg blir satset på 

Thor Hushovd går langt i å avsløre at karrieren i BMC går mot slutten. Nå jobber 36-åringens støtteapparat med å finne et nytt lag fra neste sesong.

Oslo (TV 2): Thor Hushovd er tatt ut i BMC sin bruttotropp til Tour de France på tolv ryttere og har et sterkt håp om å kjøre sin tolvte Tour, men framtida i BMC er likevel høyst usikker.

På klubbjakt

Hushovd sin lukrative kontrakt, verdt mellom 15 og 20 millioner kroner i året, går ut etter denne sesongen. Nå går 36-åringen langt i å bekrefte at han trolig er ferdig i det amerikanske laget når 2014 er historie.

- Jeg vil helst være på et lag der jeg blir satsa på, der jeg får min rolle og kan bruke den. Det er ting som veier tyngst. Men det kan være forskjell på hvilke lag jeg vil til, og de lagene som vil ha meg, smiler veteranen.

- Hva skal til for at du biter på et tilbud fra et annet lag?

- Jeg har lyst til å være på et lag jeg trives, der det er spennende og utfordrende, et lag som gir meg noe, sier Hushovd - uten å kritisere sin nåværende arbeidsgiver.

Det er likevel liten tvil om at oppholdet hos BMC har vært det tyngste i hans suksessrike karriere, og TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad har tidligere kritisert måten laget har behandlet Hushovd på - uten å ta tilstrekkelig hensyn til nordmannens helse.

Nedtur i BMC

Karrieren hans i det amerikanske storlaget har vært en sammenhengende nedtur med sykdom, formsvikt og vraking til store ritt som Tour de France og VM i lagtempo i fjor.

Hushovd er fullt klar over at han ikke har levert varene slik både han og BMC skulle ønske.

- Jeg har skuffet laget, egentlig helt siden jeg kom hit, sier han. 

Derfor er det ikke mange som vil bli overrasket over at han skifter beite etter 2014-sesongen.

- Jeg har min manager som ser på hvilke lag som er interessert og jobber med de tingene der. 

Avklaring i sommer

I løpet av de kommende ukene vil han bestemme seg for hvor han fortsetter karrieren.

- Jeg tror en avklaring kommer utpå sommeren en gang, men i prinsippet har man ikke lov til å signere for et nytt lag før 1. august i henhold til det internasjonale sykkelforbundets regelverk.

Foreløpig vet ikke Grimstad-gutten hvor lenge han vil satse på livet som syklist.

- Jeg har ikke kommet noe lengre i en avklaring, men jeg jobber med det mentalt. Jeg trives med syklingen, så får vi håpe at det kommer opp noen spennende tilbud framover, avslutter Hushovd.