Boli-dobbel da Stabæk vant over Brann i sjanserik kamp

Stemningen er ikke god i Bergen etter at også årets andre Tippeliga-kamp endte med tap. Og Stabæk topper tabellen!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brann - Stabæk 1-2

Slik var kampen minutt for minutt: TV 2s Livesenter

Etter enorme sjanser til begge lag, ble det med tre mål i Bergen søndag kveld. Ett til Brann - to til Stabæk.

Først lurte Franck Boli inn 1-0 til bortelaget. Like etter headet Jakob Orlov inn 1-1.

Ti minutter ut i 2. omgang var Boli frempå igjen, og lekte inn scoringen som til slutt sikret Stabæk seier og tre poeng.

– En lagseier
– Dette er helt fantastisk, kommer det fra dagens Stabæk-helt Franck Boli.

– Det er alltid fint å vinne to kamper på rad. Dette var en lagseier, legger han til

– Er du overrasket over at dere leder tabellen?

– Jeg er ikke det. Vi har jobbet hardt!

– Vi kjemper knallhardt
Stabæk-trener Bob Bradley var svært fornøyd med spillerne sine og laget sin innsats.

– De siste 30 minuttene kjempet vi knallhardt, og keeperen vår stod en god kamp, sier treneren til TV 2.

– Brann presset oss ned, og de fikk noen gode sjanser. Men vi jobbet som en gruppe, og det fungerer som oftest bra, legger han til.

Om tomålsscorer Franck Boli var han selvsagt også full av lovord.

– Han spilte en fantastisk kamp.

– En okey kamp
Rikard Norling har fått en tøff start som Brann-trener. Etter 0-3-tapet mot Sarpsborg og søndagens 1-2-tap mot Stabæk ligger Brann nederst på tabellen.

– Vi gjorde en helt okey kamp, sier svensken til TV 2.

– Vi skapte mange sjanser, men slet litt med avslutningene. Ellers så har vi en del å jobbe med i det defensive, fortsetter han.

Branns stortalent Kasper Skaanes hadde noen feite sjanser, og var skuffet etter kampen.

– Vi må begynne å sette sjansene. I dag var ikke effektiviteten god nok, sier Skaanes.

Brann-kaptein Erik Huseklepp tar i stor grad på seg skylden for at det gikk som det gikk.

– Det er utrolig tungt. Jeg føler skyld for at vi ikke vant. Jeg burde i hvert fall scoret to mål. Det er ufattelig at vi tapte i dag, sier Brann-kapteinen.

Sjekk startoppstillingene nederst i saken!

Etter en rolig start var det bortelaget som tok ledelsen. Franck Boli parkerte Branns Markus Jonsson, før han dro av Vadim Demidov. Dermed stod han plutselig helt alene med Piotr Leciejewski, og uten å nøle trillet 20-åringen ballen iskaldt mellom benene til Brann-keeperen.

Orlov med nydelig heading
Men Stabæk skulle ikke få kose seg lenge med ledelsen i Bergen. Bare fire minutter etter Bolis scoring, skapte Jakob Orlov balanse i Brann-regnskapet. Unge Kasper Skaanes slo ut til Birkir Sævarsson på høyrekanten. Islendingen la inn foran mål, der svenske Orlov styrte ballen i mål med en nydelig heading.

Etter en fantastisk start på kveldens hovedkamp roet det seg noe på Brann Stadion. Men etter drøye 20 minutter var målscorer Boli svært nære å gi bortelaget ledelsen igjen. Anders Trondsen slo inn fra venstre, der Boli stod mutters alene. På nærmest mirakuløst vis sendte spissen ballen over mål, og dermed var det fortsatt 1-1 i Bergen.

Brann og Huseklepp styrte det
I minuttene etter Bolis supersjanse tok hjemmelaget etter hvert over banespillet. Kasper Skaanes og dagens Brann-kaptein Erik Huseklepp hadde hver sin gode mulighet til å skape jubel på tribunen, men Skaanes' forsøk gikk like utenfor og Huseklepps skudd ble reddet av en pigg Mande Sayouba i Stabæk-målet. 

Enorme sjanser
Det siste kvarteret av 1.-omgangen fortsatte Brann å styre spillet, men Stabæk var til tider farlig frempå. Franck Boli var igjen mannen bak en av de største sjansene, da han skjøt ballen i stolpen bak Leciejewski. Ballen trillet så å si på streken tvers over hele mållinjen, men ikke i mål. De siste fem-seks minuttene før hvilen, tok det helt av foran begge mål. Gigantsjansene kom på løpende bånd, og at det fortsatt stod 1-1 da lagene gikk i garderoben, var ikke annet enn et lite fotballmirakel. Både Huseklepp, Barmen, Orlov, Boli og Jalasto hadde store muligheter til å score mål. Spesielt Barmen burde satt ballen i nettet da han fikk ballen på bakerste stolpe.

Skulle Brann hatt straffe?
Etter noen forholdsvis rolige åpningsminutter av 2.-omgangen dukket Franck Boli opp på ny og sendte Stabæk i ledelsen for andre gang. Etter en fin vending på kanten av 16-meteren, kom han alene med Piotr 
Leciejewski. Ivorianeren rundet Brann-keeperen, og satte ballen i det åpne målet. En fantastisk prestasjon!

I det 65. spilleminuttet ropte hele Bergen på straffe da Erik Huseklepp kom alene mot Stabæk-keeper Sayouba, som felte Brann-kapteinen. Dommer Kristoffer Helgerud valgte derimot ikke å blåse straffe, noe som virket som en riktig avgjørelse.

Hadde muligheten
Ti minutter seinere fikk Kasper Skaanes muligheten til å utligne for Brann. Kantspilleren klinket til på volley, men ballen gikk i stolpen og ut. Minuttet etter var Jakob Orlov frempå, men svensken lykkes ikke i skuddøyeblikket på vei mot Stabæk-målet.

De siste minuttene av kampen gikk rolig for seg, med et hardt prøvende Brann og et Stabæk som kjempet febrilsk for å holde bergenserne på avstand. Etter et halvfarlig hjørnespark og en halvsjanse fra Huseklepp, ebbet kampen ut, med resultatet 1-2 på måltavlen på Brann Stadion.

Slik startet lagene:

Brann (4-4-2): Leciejewski, Sævarsson, Jonsson, Demidov, Demir, Askar, Barmen, Haugen, Skaanes, Orlov, Huseklepp.

Stabæk (4--2-3-1): Sayouba, Jalasto, Fontanello, Høiland, Granli, Trondsen, Adu, Henderson, Stephens, Kassi, Boli.