Dommeren i sentrum da Liverpool vant: – Straffen var korrekt idømt

Tre baller i tverrliggeren og to kontroversielle dommeravgjørelser. Det gikk hett for seg da Liverpool sikret tre poeng i oppgjøret mot West Ham. Brendan Rodgers mente straffen var korrekt. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dommeren havnet i sentrum da han godkjente West Hams utligning. Det ble ikke utslagsgivende, og Simon Mignolet ville ikke snakke om det etter kampen.

– Det ble litt stygt i pausen, men jeg ønsker ikke å reagere på det nå, sa keeperen etter kampen.

Det ble også kontroversielt da Steven Gerrard satte sitt andre mål for kampen. West Ham-keeper Adrian mente han var på ballen, men TV 2-ekspert Erik Thorstvedt var uenig.

– Han kommer inn og får hånden på ballen, men det endrer ikke retning på ballen og Flanagan kan fortsatt score. Der hektes Flanagan i etterkant. Det er straffe. 

– Tøff kamp, tøffe 90 minutter, men stort resultat. Vi kunne ikke synes synd på oss selv, men bare gi alt for å vinne kampen, sa Steven Gerrard. 

Brendan Rodgers syntes begge straffene var korrekt idømt.

– Spillerne la situasjonen fra førsteomgang bak seg og viste stor karakterstyrke da de kom tilbake. Jeg synes straffen er riktig. Keeperen kommer inn og får en lett berøring på ballen, men så drar han Flanagan ned. Det er straffe i mine øyne. 

Suárez stoppet av tverrliggeren

Etter en treg start på kampen, kom kampens første store sjanse kom etter 19 minutter. Luis Suárez lobbet, nær sagt ut av ingenting, ballen i en lang bue over Adrian i West Ham-målet.

Ballen traff tverrligger og spratt ut igjen. 

Foruten Suárez-lobben var det i det hele tatt svært lite som skjedde i den første omgangen. 

Kontroversiell avslutning på omgangen

Inntil Suárez kom gjennom og Tomkins handset.

Straffen var soleklar og Gerrard fikk sette inn Liverpools ledermål. Omgangen var imidlertid ikke ferdig.

På overtid skulle det bli høydramatisk da Demel utlignet for West Ham. Andy Carroll gikk opp med en høy arm og Mignolet ble tilsynelatende snytt for et soleklart frispark.

Frisparket ble imidlertid ikke gitt, og Demel kunne pirke inn 1-1.

Liverpool-spillerne raste og omringet dommer Taylor, som konfererte med assistenten på linjen. Det endret ingenting, og målet ble stående. 

– Vår konklusjon er at dette målet burde vært annullert, slo TV 2s ekspert Erik Thorstvedt fast. 

– Skrtel dytter Carroll inn i situasjonen, men den hånden er i helt unaturlig posisjon. Dette skulle vært frispark, sa Joacim Jonsson, tidligere sportssjef i FFK.

Situasjonen så ikke bedre ut for dommer Taylor, da reprisen viste at assistenten på linjen hadde markert for frispark, men at Taylor valgte å la målet stå. 

Kontroverser også i andreomgang

Brendan Rodgers gjorde et bytte i pausen. Lucas Leiva kom innpå for Coutinho, trolig i et forsøk på å vinne mer kontroll over midtbanen, hvor West Ham hadde vært sterke de første 45 minuttene.

Det var imidlertid Carroll som skulle komme nærmest scoring i første halvdel av andreomgangen.

Tankspissen vant duellen i sekstenmeteren, men i likhet med Suárez, smalt headingen i tverrligger.

Så var det duket for nye kontroverser. Flanagan kom gjennom på venstresiden og gikk i bakken etter duell med Adrian. 

Reprisen viste at West Ham-keeperen var først på ballen at straffen kunne være tvilsom. Den viste imidlertid også at Adrian i etterkant av førsteberøringen dro i beinet til Flanagan, og at straffen i så måte trolig var riktig.

Riktig eller ei - Steven Gerrard var nådeløs fra straffemerket. 

Suarez kunne punktert kampen ved to anledninger. Først da han på ny lobbet ballen i tverrligger, og dernest da han ble hindret av en fotparade fra Adrian. 

2-1 var imidlertid nok, og Liverpool kunne reise tilbake fra London med tre uhyre viktige poeng.

Kampfakta

West Ham: Adrian, Reid, Nolan (Nocerino 68'), Tomkins, Armero, Carroll, Taylor (Jarvis 78'), Noble, Demel, Diame, Downing

Liverpool: Mignolet, Johnson, Flanagan, Sakho, Skrtel, Gerrard, Henderson, Coutinho (Lucas 46'), Sterling, Suarez, Sturridge (Touré).

Mål: Gerrard (44'), Demel (45'), (Gerrard 71').

Premier League: Tabell | Terminliste | Statistikk | Skader og suspensjoner