SCORET TO: Mats Zuccarello Aasen fortsetter storspillet for New York Rangers, men hans to scoringer mot Ottawa Senators var ikke nok til å forhindre tap.
SCORET TO: Mats Zuccarello Aasen fortsetter storspillet for New York Rangers, men hans to scoringer mot Ottawa Senators var ikke nok til å forhindre tap.

Zuccarello scoret to i Rangers-tap

Mats Zuccarello Aasen fortsetter å imponere for sluttspilljagende New York Rangers, men tross nordmannens to scoringer mot Ottawa Senators tapte blåtrøyene 2-3.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Begge nordmannens mål hjemme i Madison Square Garden kom i andre periode. Rangers-fansen håpet at lørdagens kamp ville sikre klubben plass i NHL-sluttspillet, men ettersom New Jersey Devils vant sin kamp lørdag kveld, er Rangers fortsatt ikke helt klar for Stanley Cup.

Zuccarello ble også kåret til kampens beste spiller, first star, som det heter i NHL.

– Vi var ikke på fra begynnelsen og ble jagende bak. Ottawa spilte bra og er flytsonen for tiden. De gikk hardt ut og vi var ikke klar, sa Zucca til sportskanalen MSG etter kampen. 

– Vi hadde noen sjanser vi burde scoret, men det ville seg ikke og sånn er det av og til, fortsatte han. 

Historisk

26-åringen har nå 19 scoringer og 38 målgivende pasninger på 74 kamper for Rangers denne sesongen. Med 57 målpoeng så langt, har han fosset forbi den tidligere norske rekorden til Espen «Shampo» Knutsen for antall målpoeng i NHL i løpet av én sesong.

«Shampo» fikk 53 målpoeng i 2000/2001 for Columbus Blue Jackets.

– Jeg bryr meg ikke om hvem som får pucken i mål. Så sent i sesongen vil alle bidra, denne gangen var det min tur, sa Zuccarello til samme kanal i følge VG.

- Jeg var på isen på de tre baklengsmålene, så jeg burde bidra litt fremover også. Jeg bare prøvde å komme meg foran mål. Det er flaks, jeg ble truffet to ganger, sa nordmannen.

Trenger to poeng

Stanley Cup-sluttspillet starter 16. april, siste dag i grunnspillet er tre dager tidligere. Etter oppgjøret mot Ottawa har Rangers tre kamper igjen i grunnspillet: hjemme i Madison Square Garden mot Carolina Hurricanes på tirsdag, mot Buffalo Sabres i New York to dager senere, og siste kamp på borteis mot Montreal Canadiens lørdag 12. april.

Rangers trenger fortsatt to poeng på sine fire siste kamper for å sikre seg en plass i sluttspillet.

– Vi har andre sjanser og må bare glemme denne kampen, men selvfølgelig vil vi vinne i dag, selv om det ikke ble slik, sa han. 

(©NTB / TV 2)