IVRIG TIPPER: Kjetil Rekdal tipper gjerne på Vålerengas erkerivaler. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
IVRIG TIPPER: Kjetil Rekdal tipper gjerne på Vålerengas erkerivaler. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Rekdal tipper seier til Brann og tap for Vålerenga Ishockey!

Vålerenga-treneren tror på seier til klubbens erkerivaler - i to idretter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BRANN - STABÆK (TIPPELIGAEN) H: 1,62 U: 3,75 B: 4,40

Brann ble feid av banen med 0-3 i Sarpsborg i serieåpningen. Samtidig vant Stabæk 3-0 over Sogndal, men denne gangen kan det bli andre boller. Brann har ikke tapt første hjemmekamp for sesongen siden 2006. I denne kampen forventes det at Brann presterer. Det er spillerne også inneforstått med og vil antageligvis respondere. Litt spesielt blir det for Tomasz Sokolowski som antagelig debuterer for Stabæk søndag - på utlån fra Brann. Den høyreiste midtstopperen Pablo Fontanello kan også debutere for Stabæk på søndag etter overgangen fra Tsjornomorets Odesa. Brann var veldig sterke hjemme i fjor - kun Strømsgodset tok fler hjemmepoeng. Det er alltid høyt press i Bergen men hjemmelaget bør innfri - selv om Stabæk antagelig kommer til å være bedre enn mange trodde i vinter. 

 

RANHEIM - NEST-SOTRA (1. DIVISJON) H: 1,50 U: 3,60 B: 5,25

Ranheim spilte kvalifisering til tippeligaen i høst men tapte 0-3 sammenlagt for Sarpsborg 08. Ranheim er ambisiøse og vil prøve igjen i år. Jo Sonde Aas ble toppscorer i 1. divisjon i fjor med 18 mål. Nest-Sotra er nyopprykkede og skriver historie søndag da ingen klubb fra Sotra har spilt på dette nivået før. Hele troppen til Nest-Sotra er fra vestlandet bortsett fra målvakt Andreas Eikum fra Moss. Nest-Sotra er spådd en rask retur til 2. divisjon, men man skal ikke se bort fra at det går noen spillere fra Brann på lån for å styrke dem i løpet av sesongen, da Brann har sagt det er viktig for dem å ha en lokal klubb i 1. divisjon. Tidligere Brann-spiller Tommy Knarvik blir assistenttrener for Nest-Sotra under ledelse av hovedtrener Alexander Straus. Uansett blir nok dette et knalltøft møte med et nivå få av spillerne til Nest-Sotra har spilt på tidligere.

 

STAVANGER - VÅLERENGA (GET PLAYOFFS) H: 2,00 U: 3,90 B: 2,55

Stavanger Oilers vinner sjelden på Jordal Amfi, og Vålerenga vinner sjelden i Stavanger. Men Vålerenga må ikke vinne i Stavanger for å bli norgesmestere, da de får fire hjemmekamper i best av syv-serien i kraft av å være seriemestere. Vålerenga har en tynnere stall enn Oilers og dersom kampserien blir lang taler det til Oilers fordel. Vålerengas Jonas Oppøyen måtte ut med skade forrige kamp og Rasmus Juell sto over. Dersom ikke de kommer tilbake kan det bli tøft for VIF. Allikevel så ikke Stavanger veldig sterke ut på Jordal Amfi i første kamp som Vålerenga vant fortjent 4-2. Spesielt backene til Oilers får problemer når VIF spiller med høyt tempo. Men hjemme i DNB Arena - i en smalere NHL-størrelse rink - er Oilers klare favoritter.