Orry Larsen fikk drømmetreff mot Rosenborg

Aalesund og Rosenborg spilte uavgjort på Color Line Stadion.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aalesund - Rosenborg 1-1 (0-0):

Color Line Stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Aalesunds Peter Orry Larsen og Rosenborgs Riku Riski fikk begge drømmetreff i lørdagens oppgjør mellom Aalesund og Rosenborg på Color Line Stadion. 

– Skaper en haug med sjanser
Kampen endte 1-1.

UTLIGNET: Her setter Riski inn 1-1 for Rosenborg.
UTLIGNET: Her setter Riski inn 1-1 for Rosenborg.

– Ser du på sjansestatistikken så viser den at vi spilte best og fortjente helt klart å vinne. Vi skapte mange sjanser, men klarte ikke å putte ballen i mål på sjansene våre. Det handler om ferdigheter det og, sa Aafk-kaptein Jonatan Tollås Nation til C More etter kampslutt, og fikk støtte av RBK-kaptein Tore Reginiussen.

– Uavgjort er greit her. Vi spilte en dårlig førsteomgang, men blir bedre i andre omgang, sa han.

Jan Jönsson ergrer seg over at Aalesund ikke vant kampen.

– Akkurat nå er jeg veldig skuffet over at vi ikke vant denne kampen. Vi styrte denne kampen fullstending den første timen og er oppe i tosifret antall målsjanser. Det er tilfeldigheter som gjør at vi ikke scorer både tre og fire ganger i løpet av kampen, sukket svensken overfor C More.

RBK-trener Per Joar Hansen mener oppgjøret på Color Line Stadion ble svært underholdende.

– Aalesund fikk jo komme til skudd fra 20 meter fem-seks ganger og skaper noen enorme sjanser. Men etter at Aalesund scoret så tar vi over resten av omgangen og har blant annet mange gode involveringer i feltet. Dette ble en kamp som var verdt inngangspengene og som levde helt inn til siste sekund, oppsummerte han.

– Herlig å se den gå inn
Orry Larsen klinket til og limte ballen i krysset etter 56. minutters spill. 

Rosenborg-keeper Alexander Lund Hansen var sjanseløs og hørte nok bare susen av skuddet.

– Det var herlig å se den gå inn. Men vi er det soleklart beste laget og skaper en haug med sjanser og burde vunnet denne kampen, sa Orry Larsen til C More etter kampslutt.

Like før Aalesunds lederscoring hadde Michael Barrantes truffet tverliggeren for hjemmelaget.

Riski scoret med markkryper
Etter scoringen kjempet imidlertid Rosenborg seg tilbake i kampen. Kvarteret før slutt var det nysigneringen Riku Riskis tur til å teste ut skuddfoten.

Han sendte en markkryper i mål fra om lag 25 meters hold og sørget for sluttresultatet 1-1.

Aalesund var kampen sett under ett det beste laget. Med litt bedre uttelling kunne Jan Jönssons menn nok vippet kampen i deres favør.

RBK-spilleren Christian Gamboa måtte forøvrig forlate banen allerede etter fire minutters spill med det som trolig er en vridning i kneet.

Fem av ni kamper har endt uavgjort
Rosenborg har nå spilt uavgjort i sine to første kamper for sesongen. Det samme har Aalesund.

Det er femte gang i løpet av de ni siste oppgjørene Aafk og RBK spiller uavgjort i Tippeligaen. RBK har imidertid ikke tapt på sine 15 siste kamper mot Aalesund.