MØTTE TV 2: John Faxe Jensen sier til TV 2 at søndagens bortekamp mot ,(AP Photo / Jesper Noergaard Soerensen, POLFOTO) ** DENMARK OUT **
MØTTE TV 2: John Faxe Jensen sier til TV 2 at søndagens bortekamp mot ,(AP Photo / Jesper Noergaard Soerensen, POLFOTO) ** DENMARK OUT **

«Faxe» til TV 2: – Kritisk om Champions League ryker for Arsenal

Men den tidligere Arsenal-spilleren tror Arsene Wenger beholder jobben uansett.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På dette stadiet av sesongen kommer kampene som bare omtales som «skjebnekamper» tett som hagl.

En slik en er det når Everton tar i mot Arsenal på Goodison Park. Everton ligger fire poeng bak Arsenal, og har en kamp til gode. Skulle de vinne hjemme mot hovedstadslaget, vil de være i førersetet i kampen om den viktige fjerdeplassen, og en plass i neste sesongs Champions League.

Ikke nervøs
Tidligere Arsenal-spiller, og EM-helt, John «Faxe» Jensen er likevel ikke nervøs. 

– Dette er Arsenals viktigste kamp hele denne sesongen. Jeg tror Arsenal har kontroll, selv om de skal spille borte mot Everton. De vet at det er viktig å komme til Goodison Park for å sikre ett poeng, men forhåpentligvis klarer de alle tre. Da er saken klar. Kampen vil også avgjøre om man kan få litt ro før semifinalen i FA-cupen som kommer mot Wigan, sier dansken til TV 2 Sporten.

Men skulle man tape, og deretter ende utenfor topp 4, vil det være et alvorlig tilbakeslag.

– Det vil være kritisk om man ikke skulle klare Champions League. Det ville i så fall vært første gangen under Arsene Wenger at det skulle glippe. 

– Samtidig tror jeg også det er svært viktig for han Arsenal vinner FA-cupen, og endelig tar et trofé igjen. Likevel ligger prioriteten i ligaen, og man skal ikke avskrive Arsenal helt i tittelkampen, heller.

– Blir uansett
– De spiller som regel godt mot de litt mindre lagene, og tar mange poeng derfra, så den eneste veldig vanskelig kampen som gjenstår, er den mot Everton. Skulle de gå hen å vinne den, så kan avslutningen bli bra.

– Hva med Wengers framtid om man ikke skulle kvalifisere seg for neste sesongs Champions League?

– Jeg tror han fortsetter uansett. Han har selv uttalt at de er enige om å ny toårskontrakt og at det eneste som gjenstår er å skrive under. Samtidig er det litt underlig at han da ikke har skrevet under, og det kan nok være med på å skape litt uro internt. 

– Muligens venter han til etter at FA-cupen er vunnet. 

– Skulle hentet Suarez
– Jeg er ikke nervøs. Jeg føler meg rolig, og ganske sikker på at de nok får med seg noe fra kampen på Goodison Park, og at de spiller Champions League neste sesong. De er blant Englands fire beste lag. De mangler en ordentlig stjernespiss. Olivier Giroud leverer mål, men ikke mange nok, og altfor få mot de andre topplagene. Og det er et problem. 

Én ting er likevel John «Faxe» Jensen sikker på:

– Man skulle fått tak i Luis Suarez i sommer. Da hadde Arsenal vunnet Premier League allerede.