SNAKKER PÅ LANDSMØTET: Liv Signe Navarsete har vært sykmeldt, men kommer likevel på partiets landsmøte mandag. ( Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix).
SNAKKER PÅ LANDSMØTET: Liv Signe Navarsete har vært sykmeldt, men kommer likevel på partiets landsmøte mandag. ( Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix).

Navarsete kommer på landsmøtet

– Det hun vil si, skal hun si fra talerstolen, sier medierådgiver Carsten Lier (Sp) til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag går Liv Signe Navarsete av som leder i Senterpartiet, og etterfølges av Trygve Slagsvold Vedum.

Har vært langtidssykemeldt

Den avtroppende lederen i Senterpartiet har vært langtidssykmeldt med virus på balansenerven. Hun velger likevel å reise på partiets ekstraordinære landsmøte mandag.

– Liv Signe Navarsete kommer på landsmøtet mandag. Denne dagen handler ikke om henne, men om lederteamet i Senterpartiet som nå tar stafettpinnen videre, sier medierådgiver Carsten Lier (Sp) til TV 2.

En enstemmig valgkomité har gått inn for at Trygve Magnus Slagsvold Vedum tar over som partileder, mens det blir en jevn kamp mellom Ola Borten Moe og Anne Beate Tvinnerheim om å bli første nestleder i partiet.

Et flertall i valgkomiteen har ønsket å vrake Borten Moe, men begge fløyene i partiet mener de har et knapt flertall for sin kandidat.

Før helgen besøkte TV 2 valgkampsentralen til en av kandidatene

Vil ikke la seg intervjue

Navarsete varslet sin avgang som partileder under en konferanse i Buskerud Senterparti i januar.

– Jeg har sett på den samlede situasjonen i partiet over tid. Det er ikke noen enkel avgjørelse, sa Navarsete den gang til TV 2.

Kort tid etter ble Navarsete sykmeldt og skrev på sin Facebook-side at hun hadde fått virus på balansenerven.

 «Det gjer at eg har svært varierande dagar, frå å kaste opp åtte timar i strekk til dagar der eg er småkvalm og lettare svimmel, men på settog vis kan fungere greitt», skriver Navarsete.

Lørdag ettermiddag får TV 2 opplyst at hun likevel vil stille på det ekstraordinære landsmøtet mandag. Der skal hun ifølge programmet holde en tale, men ellers ha en svært tilbaketrukket rolle.  

– Det er også en av grunnene til at hun ikke stiller på pressekonferanse eller gir øvrige intervjuer mandag. Det vil hun gjøre på et senere tidspunkt, sier Lier.