Tidligere Mossad-sjef har innrømmet Lillehammer-drapet i 1973

Den marokkanske kelneren Ahmed Bouchiki ble drept 21. juli i 1973. Nå kaller en eks-sjef fra israelsk etterretningstjeneste drapet for en stor tabbe.

LILLEHAMMER, 1973: Åstedet der marokkaneren Ahmed Bouchiki ble drept utenfor sitt hjem i Lillehammer 1973.
Foto: SCANPIX
LILLEHAMMER, 1973: Åstedet der marokkaneren Ahmed Bouchiki ble drept utenfor sitt hjem i Lillehammer 1973. Foto: SCANPIX

Tidligere sjef i den israelske etterretningstjenesten Mossad Mike Hariri har innrømmet at Israel sto bak drapet på den marokkanske kelneren Ahmed Bouchiki på Lillehammer i 1973.

Hariri omtaler drapet som hans største profesjonelle tabbe, skriver Dagsavisen.

Den 21. juli 1973 var den marokkanske kelneren Ahmed Bouchiki på vei hjem fra kino da han ble skutt av israelske agenter.

Sju agenter fra den israelske etterretningstjenesten mente de hadde gjenkjent Bouchiki som Ali Salame, en palestiner som var mistenkt for å stå bak drapene på israelske atleter under OL i München i 1972.

Mossad-sjefen mener hele operasjonen var en tabbe, blant annet fordi de valgte ut agenter som kunne norsk, men som fortsatt var under opplæring

– Vi gjorde en dobbelt tabbe på Lillehammer. For det første var det en feilidentifikasjon. Dernest var det en feil i tilbaketrekkingen. I stedet for å kaste nøklene til leiebilen, leverte de dem tilbake. Norsk politi ventet ved leiekontoret, sa den tidligere sjefen for Mossad i et intervju med den israelske avisen Yedioth Ahronoth.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2