SENDTE NORGE TIL FINALE:  Thomas Ulsrud og hans lag er klar for finalen i curling-VM. REUTERS/Stringer (CHINA - Tags: SPORT CURLING) CHINA OUT.
SENDTE NORGE TIL FINALE:  Thomas Ulsrud og hans lag er klar for finalen i curling-VM. REUTERS/Stringer (CHINA - Tags: SPORT CURLING) CHINA OUT.

Norge til curlingfinale

Thomas Ulsrud og Norge slo Canada 3-2 og er klar for VM-finale i curling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kun Sverige skiller Thomas Ulsrud og Norge fra VM-tittelen i curling.

Med 3-2 mot Canada lørdag tok Norge seg til VM-finalen. I søndagens finale venter våre blågule naboer, som senere slo Canada 10-8.

Ulsrud viste klasse da han reddet Norge ut av en vrien posisjon i omgang åtte, hvor han med minste margin fikk sendt sistesteinen gjennom en liten passasje og samtidig tok ut to av Canadas steiner.

I omgang ni var Canada på vei mot to poeng, men da feilet skip Kevin Koe med sistesteinen.

Trøbbel
Og Ulsrud kunne avgjøre kampen med sistestein i tiende og siste omgang. Dermed er Norge sikret minst sølv.

- Vi spilte en god kamp. Vi havnet i en del trøbbel i den niende omgangen, men ellers spilte vi bra. Vi var heldig da Canada bare fikk ett poeng i omgang ni, for da var jeg virkelig i problemer, sa Ulsrud.

Ertet
- Det føles godt å ha kommet til min første VM-finale. En del av gutta på laget har vært i finale tidligere, så de har ertet meg litt for det. Det er godt å endelig få fjernet den byrden fra mine skuldrer, la Norges skip til.

Først senere lørdag får Norge vite hvem som blir finalemotstander.

- Et VM-gull vil bety alt. Vi var veldig skuffet etter OL (femteplass). Vi har lagt ned mye innsats denne sesongen, men det har også andre lag gjort. Nå får vi endelig betalt, sa Ulsrud.