NEKTER STRAFFSKYLD: Politilederen Eirik Jensen (56) har helt siden pågripelsen 24. februar nektet enhver befatning med straffbare handlinger. Foto: TV 2
NEKTER STRAFFSKYLD: Politilederen Eirik Jensen (56) har helt siden pågripelsen 24. februar nektet enhver befatning med straffbare handlinger. Foto: TV 2

– Fant stjålne våpen som knyttes til Eirik Jensen

Politiet har gjort beslag av flere stjålne våpen som de knytter til den korrupsjonssiktede politioverbetjenten Eirik Jensen, skriver VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge avisens opplysninger står ikke de aktuelle våpnene oppført med 56-åringen som eier i Våpenregisteret.

Spesialenheten for politisaker undersøker nå hvor våpnene stammer fra.

Ved siden av de stjålne våpnene har Spesialenheten også tatt beslag i lovlige våpen under ransakelsene av Jensens hjem, hytte i Sverige og kontoret på Politihuset på Grønland.

Død manns mobiltelefon

I går meldte TV 2 at Jensen skal ha brukt et mobilnummer registrert på en avdød mann av utenlandsk opprinnelse i sin kontakt med den narkosiktede bærumsmannen Gjermund Cappelen (47) – som har forklart at Jensen har spilt en viktig rolle i hasjvirksomheten hans.

– Dersom det medfører riktighet, har det i så fall sin naturlige forklaring, sier forsvarer Jens-Ove Hagen til NRK om opplysningene.

Uforstående til beslag av store summer

Dagsavisen meldte i går at det skal ha vært gjort et betydelig pengebeslag som knyttes til Eirik Jensen. Kilder TV 2 har vært i kontakt med har ikke kjennskap til dette.

– Vi stiller oss helt uforstående til påstander om beslag av store summer, sier Jensens medforsvarer Eva-Marie Stryker til VG.

Anke forkastet

56-åringen er siktet både for grov korrupsjon og for brudd på våpenloven. Spesialenheten vurderer nå å utvide siktelsen, men avventer blant annet undersøkelser som krimteknikere fra Kripos gjør av de beslaglagte våpnene, skriver avisen.

Forrige uke besluttet Oslo tingrett at varetektsfengslingen av Jensen skal forlenges med fire uker med brev-, besøks- og medieforbud. Borgarting lagmannsrett forkastet fredag anken.

(©NTB/TV 2)