FRYKTER BIFF-KRISE: Grill- og biffsesongen er truet dersom kjøttbransjen får rett i spådommene sine. Foto: Jim Cole/AP Photo
FRYKTER BIFF-KRISE: Grill- og biffsesongen er truet dersom kjøttbransjen får rett i spådommene sine. Foto: Jim Cole/AP Photo

Kjøttbransjen spår biffmangel

Kjøttbransjen frykter full toll på importert kjøtt og biffmangel utover våren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er i dag 1.500 tonn kjøtt på lager, men dette er kjøtt som brukes til blant annet kjøttdeig og pølser. Det utløser maksimal toll på 66 kroner kiloet for importert kjøtt, noe som bekymrer kjøttbransjen, skriver Dagens Næringsliv.

– Grill- og biffsesongen er truet, vi er avhengig av at det raskt åpnes for import. Det er nå en akuttsituasjon på biff som må løses av Statens Landbruksforvaltning (SLF) ved å redusere tollsatsene, sier markedsdirektør Endre Myhr i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF) til avisen.

Forbundet har nå søkt om reduserte tollsatser på importert storfe bakpart, fordi det vil gi mer biff og mindre kjøttdeig. Bransjen ønsker at tollsatsen blir satt ned til 20 kroner per kilo. Reglene sier imidlertid at man i utgangspunktet ikke kan importere denne type kjøtt når det er fulle fryselagre.

SLF skal ta stilling til søknaden neste uke. (©NTB)