UTSKJELT: Rachel Canning måtte tåle mye kritikk da hun trakk foreldrene for retten for å tvinge dem til å gi henne penger. Foto: REUTERS.
UTSKJELT: Rachel Canning måtte tåle mye kritikk da hun trakk foreldrene for retten for å tvinge dem til å gi henne penger. Foto: REUTERS.

«Verdens største drittunge» klarer seg uten foreldrene:

Rachel (18): – Fikk 330.000 i skolestipend

Jenta som ble verdenskjent for å ha saksøkte foreldrene sine for å få penger til skolegang, har bestemt seg for hva hun vil studere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hun sjokkerte både foreldrene og en hel verden da hun i protest mot foreldrenes penge-nekt gikk til retten steg for å få skolepenger av mamma og pappa.

– Jeg er blakk og trenger penger, skrev 18 år gamle Rachel Canningblant annet i søksmålet.

Rachel hevdet at hun ble «finansielt forlatt» av foreldrene etter at de ga henne valget mellom å forlate kjæresten sin Lucas Kitzmiller (18), eller å flytte ut. Hun valgte å flytte ut 1. november 2013.

Farse i retten

Rachels far beskrev datteren som bortskjemt, og begrunnet pengenekten med at hun trosset foreldrene og ikke fulgte reglene de hadde satt opp.

Rettssaken ble en farse med ingrediensene fortvilte foreldre, beskyldninger om utakknemlighet og en hel rekke anklager i alle retninger.

– Vi elsker og savner barnet vårt. Dette er helt forferdelig. Det tar knekken på meg og kona. Vi har et barn vi ønsker skal komme hjem, sa pappa Canning til nettstedet News.

Flyttet hjem

Det hele endte med at Rachel trakk flyttet hjem igjen til foreldrene. Etter noe tid trakk hun også søksmålet, og denne uken ble det kjent at det blir studier på den amerikanske tenåringsjenta.

Lørdag forrige uke kunngjorde hun på sin egen Facebookside at stipend var i boks, og at hun hadde bestemt seg for både studier og skole.

«Decision made. WNE U class of 2018 BME Major w/56.000$ scholarship» skrev hun, før hun på tirsdag slettet innlegget.

Ifølge avisen Independet betyr meldingen at Rachel skal studere ved Western New England University i Massachussets, og at hun har valgt studieretningen biomedisinsk ingeniør.

Med seg har hun, omregnet i norske kroner, et stipend på rundt 330.000 kroner.

PS. Det er uvisst om Rachel i tillegg til studiestøtten fra universitetet har klart å kjempe seg til lommepenger fra mamma og pappa.