Thor Hushovd på lagpresentasjonen til BMC før sesongen. (AP Photo/Keystone, Peter Klaunzer)
Thor Hushovd på lagpresentasjonen til BMC før sesongen. (AP Photo/Keystone, Peter Klaunzer)

– Jeg går «all in» på søndag

Thor Hushovd er lysten på et godt resultat i Flandern rundt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Thor Hushovd og Flandern har aldri vært en god kombinasjon. Men det har BMC-rytteren lyst til å gjøre noe med. 

Søndag stiller han på startstreken for 13. gang i den 259 km lange brosteinsklassikeren fra Brugge-Oudenaarde. 

Til tross for at han er en av superveteranene i rittet, har han aldri oppnådd et toppresultat. 

– Jeg har av en eller annen grunn aldri hatt et godt resultat i Flandern. Jeg var nærme et år, men da veltet jeg 50 meter fra mål. Så det må jeg gjøre noe med. Jeg må ha en god plassering her før jeg gir meg, sier han til TV 2 etter å ha gjort unna den offisielle pressekonferansen i Kortrijk fredag. 

Se Flandern rundt på TV 2 og TV 2 Sumo søndag kl. 12.00!

Han er i godt humør foran søndagens ritt, men har vist varierende form i de to siste konkurransene. I Harelbeke for en uke siden brøt 36-åringen. To dager senere syklet han inn til 9. plass i Gent-Wevelgem. 

– Fredag er en dag som jeg helst ikke har lyst til å snakke om, sier han og ler. 

– Det var rett og slett ingenting som funket. Det var ikke noen særlig god opplevelse. Jeg gikk i meg selv. Og på søndag fungerte det bedre. Jeg var nærme en topp-5-plassering, men jeg manglet litt på de siste metrene, utdyper han. 

Greg van Avermat er BMC-kaptein i Flandern, men Hushovd har også planer. Torsdag var laget ute og testet den belgiske brosteinen - og kroppen ga gode signaler. 

– Jeg føler at jeg er i form, men det handler om å få det ut. At Greg er kaptein gjør at jeg kan starte løpet med litt senkede skuldre. Han er det som har det sterkeste presset på seg, men om det kommer en mulighet, så skal jeg ta den.

– Hvordan har du tenkt til å hamle opp med formsterke ryttere som Cancellara, Sagan og Boonen?

– Det er å angripe og ta de på senga, og være foran de inn i de avgjørende partiene. Så gjenstår det å se om man i det hele tatt kommer i de posisjonene slik at dette er mulig, svarer Hushovd. 

I fjor måtte han stå av Flandern på grunn av pusteproblemer. Det snørte seg igjen i halsen, og han hadde ikke sjanse til å fullføre. 

– Det er vanskelig å få til et toppresultat i et slikt ritt, for det er tøft og mange av konkurrentene holder et høyt nivå, forteller Hushovd foran det TV 2-sendte rittet. 

Hans store mål denne våren er Paris-Roubaix neste helg. Det betyr imidlertid ingenting for tankegangen foran Flandern.

– Jeg går «all in» på søndag. Når jeg står på startstreken i Brugge, så er det kun Flandern jeg tenker på. Først når jeg kommer til mål starter fokuset mitt på neste løp. Men jeg vet at mulighetene mine er større i Roubaix enn i Flandern.