KONFLIKT: Cecilia Brækhus vil ut av Sauerland-systemet til promotor Nisse Sauerland. FOTO: Scanpix
KONFLIKT: Cecilia Brækhus vil ut av Sauerland-systemet til promotor Nisse Sauerland. FOTO: Scanpix

Hevder de ikke har hørt et ord om at Brækhus vil slutte

– Jeg forventer at Cecilia fortsatt vil være en rollemodell, sier Kalle Sauerland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Berlin (TV 2): Det er full forvirring rundt boksefremtiden til Cecilia Brækhus etter at hun slo fast at hun ønsker å forlate Sauerland.

Den tyske boksegiganten, som har hatt Brækhus i stallen siden 2007, hevder de ikke har hørt et kvekk fra bokseren eller hennes rådgivere. De har kun fått budskapet og "oppsigelsen" gjennom norske medier.

- Velkommen til Norge

- Frem til nå, fredag, har jeg ikke fått noen beskjeder, verken skriftlig eller muntlig, om at Cecilia vil slutte hos oss. Jeg leser bare det presserådgiveren har sagt i norske medier, sier Kalle Sauerland til TV 2.

Sauerland sier de kun har fått en skritflig tilbakemelding på at Brækhus ikke ønsket å bokse på deres stevne i København 24. mai. Etter det TV 2 forstår var en kamp mot argentinske Alejandra Oliveras, fra vektklassen under, nesten i boks.

Brækhus sin nye agent, Rune Brynhildsen, sier følgende om tyskernes uttalelser om manglende informasjon.

- Det får nesten bare stå for deres regning, sier Brynhildsen til TV 2.

- Har du møtt dem ansikt til ansikt i løpet av prosessen?

- Nei, og det har jeg heller ikke hatt behov for. De er hjertelig velkommen til Norge om de ønsker å møte oss, sier han.

- Rollemodell

- Jeg vil gjerne møte dem. Jo før jo heller, og jeg mener det er helt nødvendig i denne saken. For den eneste dette får konsekvenser for, er jo Cecilia, sier Kalle Sauerland. 

Foreløpig er det ord mot ord i den betente konflikten. For Brækhus sine advokater mener hun kan trekke seg ut av samarbeidet. Sauerland mener de har en vanntett kontrakt som ennå strekker seg ett år til.

- Cecilia er en rollemodell for mange. Og jeg forventer at hun også vil være en rollemodell når det kommer til å fullføre en juridisk, bindende kontrakt, sier Sauerland.

- Skjer ikke i Sauerland

Brynhildsen står på at Brækhus ikke bryter noen kontrakt, og at det finnes en utløpsdato.

- Hun har fullført helt i henhold til kontrakten det første året, samt at kontrakten automatisk avsluttes dersom det ikke oppnås enighet om både de sportslige og økonomiske aspektene som, i henhold til kontrakten, har vært diskutert ved oppstarten av år to, sier Brækhus sin agent.

I verste fall må hele saken avgjøres av en domstol, noe Sauerland ikke utelukket torsdag.

- De eneste økonomiske aspektene vi har fått diskutert, har vært kamphonoraret til den kampen hun sa nei til 24.mai. Da gikk vi med på deres krav, hevder promotoren, og legger til:

- Jeg leser i VG at hennes presserådgiver sier at det å bytte bokseselskap, er vel så vanlig som at folk bytter jobb. Sånt skjer ikke i Sauerland, i hvert fall ikke med bindende kontrakter, avslutter Kalle Sauerland.

Cecilia Brækhus har ikke vært tilgjengelig for kommentarer fredag.