UNDERSØKER GJENSTAND: Politiets bombegruppe på vei inn i bygården for å undersøke objektet.
Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpix
UNDERSØKER GJENSTAND: Politiets bombegruppe på vei inn i bygården for å undersøke objektet. Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpix

Bygård ble evakuert: 

To menn siktet etter funn av bombeligende gjenstand i Trondheim

TRONDHEIM / OSLO (TV 2): Den bombelignende gjenstanden inneholdt krutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Området rundt en bygård på Lademoen i Trondheim ble fredag ettermiddag sperret av etter funn av en bombelignende gjenstand.

To menn på 39 og 41 år som bor i området ble tatt inn til avhør i forbindelse med funnet. De to har status som siktet.

– Vi ser ikke noen grunn til å holde på dem. Det er tatt ut en foreløpig siktelse for brudd på straffelovens paragraf 227, trusselparagrafen, sier krimvaktleder Øyvind Frantzen Eidsvold til adressa.no.

Beboere i oppgangen i Aslak Bolts gate ble evakuert og området rundt sperret av da politiet kom til stedet fredag ettermiddag. 

Klokken 20.40 hadde eksperter fra politiets bombegruppe undersøkt gjenstanden og mener den mellom 30 og 40 centimeter lange sylinderen var preparert slik at den skulle se ut som en bombe.

– De vedkjenner seg å ha kjennskap til gjenstanden, sier operasjonsleder Rune Brandmo til TV 2.

Ikke eksplosiv

SPERRET AV: Sør-Trøndelag politidistrikt får bistand fra bombegruppa i Oslo etter funn av en plastsylinder med lunte. (Foto: Vegard Stokmo Jørstad /02255-tipser )
SPERRET AV: Sør-Trøndelag politidistrikt får bistand fra bombegruppa i Oslo etter funn av en plastsylinder med lunte. (Foto: Vegard Stokmo Jørstad /02255-tipser )

Politiet i Trondheim ba etter kort tid om bistand fra bombegruppen til Oslo politidistrikt for å avklare om gjenstanden var farlig. Bombegruppen ankom stedet klokken 19.45.

– Bombegruppen har undersøkt gjenstanden og konkluderer med at det ikke er snakk om et eksplosiv, sier politiets innsatsleder Geir Hilmarsen til TV 2.

Det var rett etter klokken 15 fredag ettermiddag at politiet fikk meldingen om funnet av det som blir beskrevet som en plastsylinder med en lunte i en bygård.

– Det var personer som hadde observert gjenstanden ligge i oppgangen. Politiet som kom til stedet syntes umiddelbart at det lignet en bombe, sier Hilmarsen.

–  Det så ut som en bombe

– Har noen bevisst forsøkt å lage en bombe?

– Det så ut som en bombe. Den inneholdt krutt, men manglet vesentlige ingredienser til å være et eksplosiv, sier innsatsleder Geir Hilmarsen til TV 2 fredag kveld.

En av beboerne som var evakuert fortalte til Adresseavisen at hun har la merke til den sylinderformede gjenstanden allerede tirsdag eller onsdag.

– Da jeg så nettsaken om mulig bombefunn, tenkte jeg bare «herregud, den har jeg gått forbi i flere dager», sier beboeren til Adresseavisen.

Like før klokken 21 ble sperringene opphevet på stedet og beboerne fikk flytte tilbake.

Politiets bombeeksperter vil ta med seg gjenstanden for nærmere undersøkelser.