Lille Nest Sotra vil begeistre i 1. divisjons-debuten

De har under en femtedel av budsjettet til Tromsø, men ingen planer om å selge seg billig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Seks måneder er gått siden laget vest for Bergen, rykket opp til førstedivisjon. Nå er de klare for å slå fra seg på det nest øverste nivået i Norge.

Siden opprykket har Nest-Sotra skilt lagt med sin eksentriske trener David Nielsen, som etter forrige sesong valgte å bli assistenten til Ronny Deila i Strømsgodset. Nå sitter den gamle assistenttreneren Alexander Straus ved roret, og skal styre Nest-Sotra til fornyet kontrakt på det nest øverste nivået. 

Med seg har han også fått tidligere toppspiller Tommy Knarvik. Han valgte å legge opp da han ble løst fra kontrakten i Bodø/Glimt tidligere denne uken. Nå vil han være en del av trenerteamet på Sotra. 

– Vi vil begeistre

I vinter har de hentet inn og forsterket laget med blant annet Brann-spiller Henrik Gjesdal på lån og fjorårets Stabæk-kaptein og tidligere Brann-spiller Bjarte Haugsdal. Troppen er nå bedre rustet til livet i norsk topp fotball. 

– Vi er trygg på oss selv og håper at vi kan reise rundt og begeistre samtidig som vi viser oss som en klubb som er på vei opp og frem. Vi har et ønske om å etablere oss på dette nivået, forteller Straus. 

Laget hans er tippet som klar dumpekandidat av TV 2s ekspert Thomas Berntsen. Det tar treneren med knusende ro. 

– Det er jo like kontroversielt som at Tromsø er tippet rett opp. Det er jo ikke noe overraskelse for oss. Vi håper det er noe vi kan humre litt av ved en senere anledning. Vi var jo tippet et godt stykke ned på tabellen i andre divisjon i fjor, men vi rykket jo opp med ganske grei margin, sier Straus før han kjapt følger opp: 

– Er det en ting vi trives med, så er det å være i en utfordrerposisjon.  

Marginalt budsjett

Som en nyopprykket klubb uten noe fartstid i norsk toppfotball, er budsjettet til klubben lite. Totalt har klubben et budsjett på åtte millioner kroner, inkludert breddesatsingen.

Til sammenligning har divisjonskollega Tromsø budsjettert med utgifter på 55 millioner og en av lagets argeste utfordrere, Strømmen, har budsjettert med 11,32 millioner.

Spillerne må derfor betale medlemskontingent og treneravgift for å kunne spille for klubben. Selv om dette er utbredt i noen av klubbene i førstedivisjon, er det fortsatt et poeng å nevne det. 

– Her i Nest-Sotra kjøper vi våre egne fotballsko til og med, så det at vi må betale kontingent er bare «peace of cake», humrer Nest-Sotra kaptein, Ruben Hetlevik.