Tre lag kjemper for fullt om Premier League-tittelen. Vi utfordret våre eksperter til å tippe utfallet av de siste kampene. Foto: Scanpix
Tre lag kjemper for fullt om Premier League-tittelen. Vi utfordret våre eksperter til å tippe utfallet av de siste kampene. Foto: Scanpix

Ekspertene tippet kamp for kamp: Her er Premier League-vinneren!

– Det er bare én ting som er sikkert, mine tips kommer ikke til å gå inn!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool har inntatt førsteplassen, og tittelhåpet lever sterkere på Merseyside enn på svært lenge.

Etter åtte strake seire befinner Liverpool seg i en posisjon der alt er i egne hender. Det samme gjør Manchester City.

De to lagene møtes neste helg, og TV 2s eksperter holder fortsatt Manchester City som soleklare favoritter til å løfte troféet ved sesongslutt.

– City er det beste laget

Ekspertene fikk i oppdrag å tippe resultatene i de fire topplagenes siste kamper. Trevor Morley visste ikke utfallet av tipsene før de hadde blitt lagt sammen.

– City på første ja? Det stemmer. Det er så enkelt som dette: Manchester City er det beste laget, sa han da hans egen tabell ble lagt frem.

Trevor Morley tror ikke Liverpool klarer mer enn uavgjort i kampene mot Manchester City og Chelsea, og at de derfor faller av mot slutten av sesongen.

Foruten uavgjort mot Liverpool og Everton, tror han at Manchester City gjør rent bord i resten av sine kamper og dermed ender opp som mestere.

VINNER: Manchester City og David Silva kan løfte pokalen ved sesongens slutt, tror ekspertene. Her er Silva i duell med Arsenals Bacary Sagna. Foto: Scanpix.
VINNER: Manchester City og David Silva kan løfte pokalen ved sesongens slutt, tror ekspertene. Her er Silva i duell med Arsenals Bacary Sagna. Foto: Scanpix.

Morley tror Chelsea vinner alle sine kamper, bortsett fra oppgjøret på Anfield, og at tapet mot Crystal Palace dermed kostet dem seriegullet.

– Mine tips kommer ikke til å gå inn

Thorstvedt forventer også at Manchester City viser muskler på slutten av sesongen. Keeperkjempen forventer faktisk nøyaktig samme utfall som Morley:

Manchester City vinner alt, bortsett fra bortekampene mot Liverpool og Everton, hvor de spiller uavgjort.

– Hvorfor vinner City, Erik?

– Jeg var ikke klar over at City vant. Jeg satte opp kamp for kamp og regnet ikke mer på det! Det er bare én ting som er sikkert: mine tips kommer ikke til å gå inn, sier en lattermild Thorstvedt.

– Dette er helt uklart for meg og jeg har ingen sterke formeninger.  Heldigvis er fotball et uforutsigbart spill og du vet aldri hva som skjer. Chelsea kan komme bakfra og Liverpool har alle forusetninger for å kunne kjempe hele veien inn. Det er i grunn utrolig kult at det er sånn.

Tre ganger City

Tre av tre TV 2-eksperter lander på Manchester City når resultatene summeres opp. 

Joacim Jonsson tror Liverpool og Chelsea havner likt, mens Manchester City viser enorm styrke på oppløssiden.

Også Jonsson tror Liverpool ender opp med å spille uavgjort mot både Manchester City og Chelsea.

– Dette er utrolig vanskelig, men jeg synes City totalt sett har vært det beste laget. I tillegg til en sterk offensiv, så er de også meget solide defensivt. Jeg synes de har flest strenger å spille på, men dette blir et drama!, sier svensken.

Bookmakerne enig

Også hos bookmakerne finner man et klart favorittstempel i favør Manchester City.

Hos de fleste bookmakere ligger favorittene i øyeblikket et sted mellom 1.70 og 1.75. Liverpool ligger i andre rekke med odds rundt 2.90.

Chelseas tittelsjanser har svunnet hen, skal vi tro oddsspillerne. Oddsen på Mourinho-trofé er nå 7.80.

Er Manchester City fortsatt favoritter? Ta debatten i kommentarfeltet!