Her bygger Spetalen Norges heftigste luksusbolig

Byggingen av Investor Øystein Stray Spetalens luksusvilla  på Bygdøy er nå i full gang. Meglerkongen Miguel Sørholt tror dette blir en perle av de sjeldne.

Ti år etter at Øystein Stray Spetalen og investorselskapet hans «Ferncliff» kjøpte to av Bygdøys beste tomter for tilsammen 90 millioner kroner, er byggingen av det som trolig blir en av Norges dyreste boliger nå i gang. Luksusboligen som nå bygges i Bygdøynesveien 25 er på 1037 kvadratmeter.

Sparer ikke på noe

Boligen får egen tennisbane, gymsal, svømmebasseng, vinkjeller og en garasje under bakkenivå på over 700 kvadrat, med plass til syv biler. Grunnflaten i huset blir på hele 340 kvadratmeter, men kjelleren/garasjen blir altså over dobbelt så stor. Det er også lagt opp til to parkeringsplasser på gårdsplassen.

Huset har i tillegg åtte bad og hele ni toaletter.

300-500 millioner

Tomten ligger på det nordøstre neset på Bygdøy, sør for museumsområdet. Den ligger innerst i en blindvei og har unike solforhold. Den kjente megleren Miguel Sørholt mener dette kan bli Norges dyreste bolig.

– Alle fasilitetene til denne tomten, og med det huset som vil bli bygget, så er dette en perle. Dette kommer til å bli Norges dyreste bolig, mener meglerkongen.

– Hvor mye tror du denne kommer til å være verdt?

– 300 til 500 millioner kroner, tror Sørholt.

GIGANTLUKSUS: Øystein Stray Spetalen sparer ikke på noe når han bygger ny bolig på 1.000 kvadratmeter.
GIGANTLUKSUS: Øystein Stray Spetalen sparer ikke på noe når han bygger ny bolig på 1.000 kvadratmeter.

Hitler som nabo

NYTT HJEM?: Øystein Stray Spetalen bygger luksusbolig på Bygdøy, men sier at han ikke skal bo der selv. Her med kona Charlotte Spetalen på festpremieren for filmen Kon-Tiki.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
NYTT HJEM?: Øystein Stray Spetalen bygger luksusbolig på Bygdøy, men sier at han ikke skal bo der selv. Her med kona Charlotte Spetalen på festpremieren for filmen Kon-Tiki. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Det er Niels Torp som er arkitekten, som forøvrig også er en av den fem mål tomtens nærmeste naboer. En annen kjent nabo er Norsk Sjøfartsmuseum som grenser til Spetalens andre eiendom. Denne tomten er på 18 mål og har allerede to store sveitservillaer og en gartnerbolig. Alt skal settes i original stand. En av villaene planlegger Spetalen nå å gjøre om til et antisosialistisk vokskabinett-museum med tro kopi av kjente sosialister, kommunister og nazister, som blant annet Adolf Hitler.

På tomten planlegger også Spetalen å bygge et rekkehus på tre-seks leiligheter, som skal legges ut for salg.

Kun slått av slottet

Spetalens luksusvilla vil altså slå både aksjemegler Arne Fredlys villa på Munkebakken til 270 millioner, og Kjell Inge Røkkes luksusbolig på Asker som han skal ha brukt over 300 millioner på å pusse opp.

– Fasilitetsmessig så vil den slå de fleste. Det er vel kun slottet som ligger mer sentralt og er større, sier Sørholt. 

Hvem har råd til å kjøpe?

Øystein Spetalen og Ferncliff ønsker ikke å kommentere saken til «God kveld Norge». Men prosjektansvarlig Hans Biong Nilsen sier at Spetalen ikke har noe ønske om å flytte inn i villaen selv, og at boligen skal legges ut for salg.

– Boligen har nok i den prisgruppen selvfølgelig få kjøpere. Jeg tror nok ikke den kommer for salg innenfor min levealder, for å si det sånn. Og jeg har noen år igjen, avslutter Sørholt.