FENGSLINGSMØTE: Aktor  Lisbeth Ravlo Backe  og forsvarer Marijana Lozic (th) i fengslingsmøte 11. mars i Asker og Bærum tingrett mot sønnen til hovedmannen i den store hasjsaken.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FENGSLINGSMØTE: Aktor Lisbeth Ravlo Backe og forsvarer Marijana Lozic (th) i fengslingsmøte 11. mars i Asker og Bærum tingrett mot sønnen til hovedmannen i den store hasjsaken. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

KORRUPSJONSIKTELSEN MOT EIRIK JENSEN:

Sønnen (26) til narkosiktede Cappelen løslatt

Den helerisiktede sønnen (26) til Gjermund Cappelen (47), som politiet mener ledet et narkonettverk i Bærum, er løslatt fra varetekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter hans forsvarer Marijana Lozic overfor TV 2.

– Han ble løslatt nå i dag og er allerede hjemme. Han er veldig glad for dette, men vet samtidig at saken med dette ikke er over, sier Lozic.

NARKOSIKTET: Gjermund Cappelen (47) antas å være hovedmannen i et hasjnettverk i Bærum som skal ha operert i svært mange år. Foto: PRIVAT
NARKOSIKTET: Gjermund Cappelen (47) antas å være hovedmannen i et hasjnettverk i Bærum som skal ha operert i svært mange år. Foto: PRIVAT

26-åringen ble pågrepet 19. desember i fjor med tre millioner i kontanter og siktet for heleri. Han har erkjent forholdet og innrømt at pengene skulle til Nederland. Siden pågripelsen har han sittet i varetekt.

Ifølge TV 2s opplysninger skal han i avhør ha forklart at betalingen skulle være 100 000 kroner.

Sønnen til selverklært narkobaron

26-åringen er sønnen til Gjermund Cappelen, som har erkjent innførsel av over 20 tonn hasj, og som hevder politimannen Eirik Jensen over flere år har spilt en sentral rolle i smuglingen.

Politiet mener pengene stammer fra farens omfattende narkovirksomhet og i avhør med Spesialenheten skal 26-åringen ha forklart seg om relasjonen mellom faren og Eirik Jensen.

Etter det TV 2 får opplyst skjønner ikke den 26 år gamle sønnen til narkosiktede Gjermund Cappelen (47) hvorfor hans far drar inn Eirik Jensen – da politimannen skal ha vært en så viktig hjelper for faren.

Siktelsen utvidet

Selv om han løslates, fordi politiet ikke lenger ser det er bevisforspillelsesfare, er siktelsen blitt utvidet til nå å gjelde to tilfeller av heleri – altså befatning med kriminelle penger.

– Politiet mener han også førte penger ut av landet 6. desember i fjor på en helgetur han foretok til København. Han erkjenner å ha vært på tur til København, men ikke at det skal ha vært noe penger med på denne turen, sier Lozic.

Jensen selv har avvist alle beskyldninger.