Solskjær før skjebnekampen: – Dere må juble for hver takling

Solskjær ber om støtte fra et fullsatt Cardiff Stadium når Crystal Palace kommer på besøk. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med seks runder igjen av årets Premier League, er det ikke lenger tvil om hva som må til dersom Cardiff skal holde plassen. 

Solskjærs menn må plukke tre poeng mot Crystal Palace på lørdag. 

Det er forsvarsspiller Kévin Théophile-Catherine fullstendig klar over.

– Vi kan ikke tape denne kampen. Vi trenger tre poeng. Vi kommer til å ha fantastisk støtte bak oss og vi er klare. Hver spiller vet hvor stort dette er. Vi viste stor personlighet forrige helg og vi bringer det med oss inn til denne kampen, sa han på dagens pressekonferanse. 

– Vi trenger supporterne

Solskjær forventer ingen overraskelser fra Tony Pulis på lørdag.

– Tony Pulis' lag spiller alltid på samme måten og han kommer ikke til å forandre det. De kommer til å spille på samme måten som de gjorde borte mot Sunderland, borte mot Newcastle og hjemme mot Chelsea, sa han til klubbens offisielle youtubekanal

Solskjær mente at supporterne "sugde inn" utligningsmålet mot West Bromwich, og han ba igjen om støtte fra supporterne.

– Vi trenger supporterne. På lørdag blir de viktigere enn noensinne før. Det kommer til å bli fullt hus og det blir en kamp der Crystal Palace ikke kommer på besøk for å underholde. De kommer her for å frustrere oss, så supporterne må være vår tolvte mann. Jeg ber dem om å juble for hver takling vi setter inn, juble hver gang vi stopper dem og juble hver gang vi gjør et forsøk.

Dette budskapet gjentok han også på dagens pressekonferanse.

– De kommer til å sparke oss, de kommer til å stoppe oss, og vi må også gjøre det med dem. Dette kan bli en kamp der fansen må juble hver gang vi presser dem ut, hver gang vi bryter ned angrepene deres. Men de må kanskje være tålmodige, for vinnermålet kan komme sent. 

– Et definerende øyeblikk

I Cardiff har man har etter hvert blitt vant til Solskjærs smilende og selvsikre vesen. Til tross for morgendagens skjebnekamp, var dagen i dag intet unntak. 

– Man bekymrer seg ikke før kamper som denne. Det er en mulighet, en sjanse til å komme tilbake i kampen. Det er viktig for oss å gå inn til kampen med riktig mental innstilling, sa han på dagens pressekonferanse. 

Solskjær mener at Mats Møller Dæhlis høydramatiske utligningsmål kan vise seg å bli vendepunktet i bunnstriden.

– Det som skjedde på slutten forrige helg kan vise seg å være et definerende øyeblikk for oss. Det var en massiv opptur. Denne helgen vet vi nøyaktig hva som møter oss. Palace har plukket opp noen strålende resultater og vil være løftet av seieren over Chelsea.

– Vi scorer mye mål. Vi har scoret tre mål i våre to siste hjemmekamper, men det blir tøft mot Palace. De er bygget rundt et sterkt forsvar.