ØNSKET I ARSENAL: Mario Mandzukic er toppscorer i Bundesliga. Akkurat som Olivier Giroud var det i Ligue 1. Til sammen kan de sikkert score nok mål til å gjøre The Gunners til tittelutfordrere. Foto:  AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
ØNSKET I ARSENAL: Mario Mandzukic er toppscorer i Bundesliga. Akkurat som Olivier Giroud var det i Ligue 1. Til sammen kan de sikkert score nok mål til å gjøre The Gunners til tittelutfordrere. Foto:  AFP PHOTO / JOHANNES EISELE

Fotballryktene: 
– Arsenal vil hente Bayern München-stjerne

Og Chelsea må betale dyrt for å kvitte seg med Fernando Torres.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvem er ditt favorittlag koblet til foran sommerens overgangsvindu?

Det er fortsatt lenge til klubbene får kjøpe nye spillere. Men spekulasjonene er allerede mange i media.

Og alt tyder på at det skal brukes mye penger denne sommeren.

Arsenal-manager Arsene Wenger har stått last og brast med Olivier Giroud denne sesongen, selv om franskmannen slett ikke har fremstått som spissen som skyter ligagullet til Nord-London. Men Wenger skal nå ha bestemt seg for å hente inn en ny spiss foran neste sesong. Han er redd han ikke kan slåss med Chelsea om Diego Costa, og en korsbåndskadet Radamel Falcao blir for stor gambling for The Gunners. Derfor legger han nå pengene sine i potten for å få Mario Mandzukic fra Bayern München, skriver Daily Mail. Arsenal ser for øvrig ut til å ha speidere løpende rundt i hele Tyskland. Julian Draxler og Josip Drmic er heller ikke utelukket for The Gunners' del. Den argentinske forsvareren Marcos Rojo kan også havne i Arsenal. 24-åringen har storspilt som midtstopper for Sporting Lisboa, men starter trolig på venstrebacken for Argentina i VM. Anvendeligheten gjør ham veldig interessant for Wenger.

Chelsea går altså for Diego Costa, men vil også ha Mandzukic. Men det er nye tider for Jose Mourinho. Det er ikke lenger nok å sende en lapp til sekretæren til Roman Abramovitsj hvor det står «Trenger penger» for å få et par hundre millioner til et spillerkjøp. For skal Chelsea holde seg innenfor UEFAs Financial Fair Play-regler, så må det selges for å kunne kjøpes. Og da hjelper det ikke å kvitte seg med sine fire spisser. Ifølge Daily Mirror er planen nå å selge David Luiz og la Ashley ColeFrank Lampard og John Terry dra når kontraktene deres gå ut. Men det må trolig enda et storsalg til før bøkene balanseres på Stamford Bridge. Derfor spekuleres det nå i om klubben vil la enten Oscar eller Eden Hazard forlate dem i sommer. Paris Saint-Germain er veldig interessert i begge ungguttene.

For det blir ikke billig for Chelsea å kvitte seg med alle de vil ha bort. For Fernando Torres er blitt vant til det gode liv i London. Han tjener halvannen million kroner i uken, og synes setene i innbytterboksen på Stamford Bridge er ganske så behagelige. Så hvorfor gå ned i lønn bare for å spille fotball et annet sted? Daily Mail skriver at klubben nå må belage seg på å betale ut de to siste årene av spanjolens kontrakt for å bli kvitt spissen som ikke scorer mål.

En annen spiss som skal fjernes for å få frem smilet hos Mourinho, er Romelu Lukaku. Tottenham har allerede kontaktet belgierens agent, men ettersom Lukaku vil spille Champions League, så blir det nok med en liten hyggeprat. For Tottenham og Champions League vet jo alle er som olje og vann. Da ligger Everton litt bedre an - så fremt de kan slå Arsenal på søndag og ta fjerdeplassen fra The Gunners, skriver Daily Mirror.

Dersom The Toffees ikke får kjøpt Lukaku, så er Swanseas Wilfried Bony nestemann på ønskelisten. Men walisernes manager Garry Monk sier til Western Mail at Everton kan ta løpefart og glemme planene om å kjøpe ivorianeren.

En klubb som har planer om å utfordre Financial Fair Play-reglene er Manchester City. Klubben har ingen tanker om å legge bånd på seg når overgangsvinduet åpner igjen. Etter nesten et år hvor pengene nesten har brent hull i lommene på oljesjeikene på Etihad, så skal de kvitte seg med overflødige pundsedler. Ifølge Manchester Evening News lar de seg ikke skremme av Radamel Falcaos alvorlige kneskade. De vil lokke City-fansen til stadion med de to tidligere Atletico Madrid-spissene Sergio Agüero og Falcao sammen på topp.

Daily Mirror skriver at Manchester Citys sportsdirektør Txiki Begiristain var i Portugal på torsdag og så Eliaquim Mangala bli matchvinner da Porto slo Sevilla 1-0 i Europaligaen. Planen skal nå være å hente den franske midtstopperen til England. City skal ha vært i forhandlinger med Porto om en overgang for Mangala og Fernando i januar, men kom ikke til enighet. Fernando har etter det skrevet ny kontrakt med portugiserne, men skal fortsatt være ønsket av de lyseblå.

Men den internasjonale kjøpefesten kan føre til problemer for City. For reglene sier at klubbene må ha maksimalt 17 spillere over 21 år i stallen som ikke er «oppfostret» i England. Og med Joe HartJoleon LescottMicah Richards, James Milner og Gareth Barry på vei bort, så må det engelskmenn inn. Ifølge Daily Mail skal de ha planer om å svi av litt penger på tre engelske unggutter for å balansere troppen. Venstrebacken Luke Shaw skal hentes fra Southampton. Evertons Ross Barkley skal også hentes, mens Nottingham-stopperen Jamaal Lascelles er den minst kjente av dem.

Og så en liten gladmelding fra den røde delen av Manchester. Manager David Moyes har bestemt seg for å gi Tom Cleverley en ny langtidskontrakt. I skyggen av midtbanespillerens kontraktsforlenging, så vil også David de GeaDanny Welbeck og Phil Jones få tilbud om å forlenge sine kontrakter på Old Trafford, skriver Daily Mail.

Liverpool flørtet med den ukrainske driblefanten Jevgen Konopljanka i januar. Faktisk så heftig at mange trodde 24-åringen skulle havne på Anfield. Men det ble med flørten. Nå har imidlertid agenten til Konopljanka fyrt oppunder flørten ved å skrive på Twitter at han er på vei til Liverpool, skriver Daily Mail. Men om James Lippett er på vei for å selge en alt annet enn hardtarbeidende kantspiller, eller om han skal på kamp går han ikke inn på. Men det er deilig å spekulere litt.