FORBAUSET: Aalesund-trener Jan Jónsson er forundret og irritert over at det ikke har blitt hentet offensive forsterkninger til klubben i løpet av overgangsvinduet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FORBAUSET: Aalesund-trener Jan Jónsson er forundret og irritert over at det ikke har blitt hentet offensive forsterkninger til klubben i løpet av overgangsvinduet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Tippeligaen rundt: Internt bråk i Aalesund - Jönsson er skuffet

Vadim Demidov lover at Brann-spillerne har fått opp spruten, mens Godset-trener Ronny Deila ikke frykter en eneste Viking-spiller. Les deg opp før helgens kamper i Tippeligaen!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sarpsborg 08 og Stabæk topper tabellen etter den første runden av Tippeligaen 2014.

I bunnen finner vi Sogndal og Brann.

Søndag blir det med andre ord topp mot bunn, når Sogndal tar i mot Sarpsborg 08 på Fosshaugane Campus og Stabæk reiser over fjellet til Bergen.

Her får du siste nytt før årets andre runde i Tippeligaen!

FREDAG KL. 19.00: Viking - Strømsgodset på TV 2 Zebra!

Jan Jönsson er ikke fornøyd med at klubben ikke lykkes i å få på plass noen forsterkninger før overgangsvinduet stengte på mandag.
– Vi står litt tomhendte igjen. Hvorfor har det ikke kommet offensive spillere inn? spør Aalesund-treneren. 
Sunnmørsposten skriver fredag at det nå ventes en intern oppvask i jugendbyen. Leder av Ålesund Fotball AS Bjarne Haagensen er nemlig kraftig provosert av Jönssons uttalelser angående spillerkjøp.
– Vi har gjort jobben vår. Hvis de (trenerne) hadde gjort jobben like bra, så hadde det vært en ny spiss på plass, sier Haagensen.

Lørdag tar Aalesund i mot Rosenborg på Color Line Stadium. I går skrev TV 2 om at det blir flere endringer i startoppstillingen til trønderne. Blant annet spiller Nicki Bille Nielsen midtspiss på bekostning av Alexander Søderlund.

FRYKTER IKKE VIKING: Godset-trener Ronny Deila. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
FRYKTER IKKE VIKING: Godset-trener Ronny Deila. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Ronny Deila er frisk i uttalelsene før fredagens kamp mot Viking. Drammens Tidende skriver at Strømsgodset-treneren sier han ikke frykter noen av Vikings spillere. Men med lynkjappe spillere som Steinthor Thorsteinsson, Yann-Erik de Lanlay og Veton Berisha i angrepsrekken til hjemmelaget kan Godsets bakre firer få det tøft.
– Det gjør jo også Vikings bakre firer, hvis vi utnytter det, sier treneren med en spillerfortid i i nettopp Viking.
– Det blir spennende å se om vi kan opprettholde det spillet vi har vist på bortebane de siste årene, legger han til.
Godset må - som i serieåpningen mot Start - klare seg uten Jørgen Horn og Kim André Madsen i forsvaret fredag kveld. Også Mounir Hamoud er skadet og uaktuell.

Samme avis skriver at Mallorca-spiller Marvin Ogunjimi fortsatt håper på en kontrakt med fjorårets Tippeliga-vinner, men at han nå naturligvis må vente til juli. Grunnen til at overgangen gikk i vasken mandag var at Mallorca ikke ville terminere 26-åringens kontrakt, slik de hadde lovet.
– Jeg vil gjerne spille for Strømsgodset. Jeg hadde tillit til at Mallorca skulle avslutte kontrakten min, men i stedet gikk de bak min rygg, sier Ogunjimi.

I Stavanger melder Aftenbladet at Steinthor Thorsteinsson er spilleklar igjen etter å ha hinket på krykker ut av Lerkendal forrige lørdag. Vikings superinnbytter Jón Dadi Bödvarsson starter på benken - som han også gjorde mot Rosenborg, før han kom inn og nettet to ganger.

I Sarpsborg maner trener Brian Deane til edruelighet, melder Sarpsborg Arbeiderblad. Med tanke på fjorårets forferdelige bortestatistikk (én seier), tror den tidligere Premier League-spilleren at søndagens bortekamp mot Sogndal blir hard. Treneren vil heller ikke bruke tid på å dvele ved den sterke serieåpningen mot Brann.
– Vi gjør ikke det. Det var belønning for hardt arbeid, sier Deane.

LOVER INNSATS: Vadim Demidov. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
LOVER INNSATS: Vadim Demidov. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Vadim Demidov og Brann fikk en trasig start på 2014-sesongen. Etter 0-3-tapet mot Sarpsborg 08 lover midtstopperen en annen innstilling til kampen, når Stabæk gjester Brann Stadion søndag kl. 19.00. På klubbens egen hjemmeside sier Demidov at Brann-spillerne har fått opp spruten på treningsfeltet.
– Jeg lover at de (supporterne) får se et annet Brann-lag enn i forrige kamp, med en helt annen innstilling, sier 27-åringen.

Budstikka skriver at Stabæks nysignering Pablo Fontanello etter all sannsynlighet er med i troppen som møter Brann.
– Jeg ser ingen grunn til at han ikke skal det. Om han spiller kampen er en annen sak, sier sportslig leder Inge André Olsen.

I nord gleder man seg over en tropp som teller 25 mann, melder Avisa Nordland. Bodø/Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen fastslår at han når har dobbel dekning og vel så det på samtlige spilleplasser, men og påstår at samtlige spillere er like viktig.
– Fotball er jævlig enkelt. Enten starter du, eller så er du på benken, kommer det fra den tidligere Tysklands-proffen.
Glimt-guttene reiser i helgen til hovedstaden, der de møter Vålerenga søndag kl. 18.00.

SPILLEKLAR: Espen Hoff sliter med lyskene, men spiller mot Haugesund. Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
SPILLEKLAR: Espen Hoff sliter med lyskene, men spiller mot Haugesund. Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Start i mot Haugesund på søndag. Starts fysioterapeut Jørgen Rostrup ser stadig lysere på skadesituasjonen.
Espen Hoff har litt lysketrøbbel og Alexander Lind tråkket over på onsdagstreningen. Men begge er klare til kamp på søndag, sier Rostrup til ikstart.no.
Også Espen Børufsen skal være på bedringens vei etter skulderoperasjonen, men er nok ikke tilbake før om tre-fire uker. Meniskopererte Alejandro Castro sier han er spilleklar om to uker.

FKH-trener Jostein Grindhaug går langt i å antyde at Vegard Skjerve kommer til å starte mot Start, melder Haugesunds Avis. Den 26 år gamle midtstopperen opererte menisken i vinter, men skal nå være klar igjen til kamp.

I Sandes sliter man med skader. På Sandes Ulfs hjemmeside kan man lese at Henrik Furubotn må stå over helgens kamp mot Lillestrøm etter lårskaden han pådro seg mot Odd. Emil Johansson og Vegard Aanestad er fortsatt uaktuelle, mens Kenneth Sola er usikker. På den andre siden er Ole Kristian Langås igjen spilleklar.

Hvis mye omtalte Tommy Høiland gjør alvor av det han sa i et intervju vist på lsk.no, kan det bli en fin vår for Kanarifansen.
– Jeg kan love at jeg skal gi alt, score mange mål og blø for drakta, Lillestrøm-spissen.

Rundens andre kamp spilles lørdag kl. 15.30. Molde reiser til Skien og trener Tor Ole Skullerud tror på en fartsfylt kamp, melder hjemmelaget Odd på sitt nettsted odd.no.
– Odd har sett gode ut i både før-sesongen og forsåvidt også i den første kampen mot Sandes Ulf. Odd er sterke hjemme og på eget kunstgress, så det er en tøff utfordring for oss, sier Molde-sjefen.
Odd-trener Dag-Eilev Fagermo svarer med at han mener Molde bør ta gull.
– Med den satsingen og de ressursene de har i Molde, bør de ta gullet i år. Rosenborg kan utfordre, men jeg ser ikke for meg andre favoritter enn Molde og RBK. Det er de to klart sterkeste lagene, sier Fagermo.