Vegard Breen skal kjøre Paris-Roubaix

Førsteårsproffen til vårklassiker med Lotto-Belisol.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Førsteårsproffen Vegard Breen (24) fikk i vinter beskjed om at han måtte belage seg på at april ble en rittfri måned. Nå er han tatt ut til dronningen av vårklassikerne. 

– Det er ekstra gøy, sier den sindige 24-åringen til TV 2 om at Lotto har funnet plass til ham på laget til Paris-Roubaix. 

Han har hatt dette som målsetting helt siden han møtte sine nye lagkamerater før jul. Men det var få  - om noen - i det belgiske storlaget som så for seg at det kunne bli en realitiet. 

– I desember fikk jeg beskjed om at det ikke kom til å bli noe særlig med løp på meg i april. Nå er jeg her i De Panne og skal kjøre Roubaix neste helg. Så det har nok gått litt bedre med meg enn de forventet, sier Breen til TV 2 når vi møter ham etter tredagersrittet ved den belgiske kysten. 

Det var procycling.no som først omtalte uttaket.

– Hvorfor tror du at de har tatt deg ut?

– Jeg gjør vel det jeg får beskjed om og litt til. Og ellers er jeg blid og hyggelig. Det er vel godt nok, svarer han med et smil. 

I et skuffende De Panne for Lotto, var Breen det store lyspunktet. Han endte på 16. plass sammenlagt.

– Jeg sitter igjen med blandet følelse ettersom det ikke gikk så bra for laget. Men for min egen del føler jeg at jeg tar nye steg for hver dag, og at jeg begynner å komme inn i det. 

Torsdag kveld dro Breen tilbake til Spania, der han bor, for å lade opp til neste helgs Roubaix. Han er tilbake i Belgia tidlig neste uke slik at han får med seg onsdagens Scheldeprijs før avslutningen på vårklassikerne neste søndag. 

– Hva slags rolle får du i Paris-Roubaix?

– Enten så sitter jeg i brudd når TV-bildene kommer på, ellers sitter jeg helt kokt i feltet og må gjøre en siste innsats for laget inn mot brosteinspartiene, svarer forrige sesongs Joker-rytter.