Knalltøff oppladning til Flandern rundt for Kristoff

Har kjørt sju ritt på elleve dager etter triumfen i Milano-Sanremo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexander Kristoff har valgt en helt annen oppladning til Flandern enn sine norske konkurrenter.

På de elleve dagene som har gått siden Milano-Sanremo-triumfen, har Kristoff vært i aksjon hele sju ganger. Til sammenligning har Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen kjørt bare to ritt i samme periode.

– Jeg har nok av trening og lange turer. Det er ikke det jeg trenger frem mot Flandern. Jeg har behov for mer kraft og «punch». Det får jeg kun i løp, sier Kristoff til TV 2 etter å ha syklet i mål i tredagersrittet De Panne. 

Slik blir sykkelsesongen på TV 2!

Se Flandern rundt på TV 2 og TV 2 Sumo på søndag kl. 12.00!

Katjusja-rytteren har ikke vært hjemme etter sitt livs største triumf, men har i stedet prioritert et tett rittprogram i Belgia. Dette skal herde ham til det som venter den kommende perioden når Flandern rundt og Paris-Roubaix står på programmet. 

– Man får trent bra hjemme også. Der kan du være mer spesifikk. I løp blir det mer lapskaus, der det noen ganger er hardt for så å slå om og være rolig. Men det å forberede deg på å fighte for posisjonene får du ikke trent på, det må du sykle ritt for å oppnå. 

– Hvordan er det å være i aksjon sju ganger på elleve dager?

– Det er hardt, men Tour de France - der man sykler hver dag - er hardere. Her er det i hvert fall noen hviledager der man kan hente seg inn igjen, svarer Kristoff, som syklet inn til 14. plass på torsdagens tempo i den belgiske kystbyen. 

Selv om den hektiske avslutningsdagen av De Panne startet med en 110 km fellesstart, der han ble nummer åtte, var 26-åringen overraskende pigg etterpå. 

– Jeg var litt bedre her i for, da vant jeg fellesstarten og kom på andreplass sammenlagt. Sånn sett ligger jeg dårligere an i forhold til søndagens Flandern enn jeg gjorde på samme tid for et år siden. Men jeg har følt meg OK disse dagene, og det løsnet litt i dag, så jeg håper trenden fortsetter, forteller han, mens autografjegerne flokker seg rundt ham.

Kristoff endte på en imponerende fjerdeplass i fjorårets Flandern. Han håper å bite seg fast og være med helt inn i årets utgave av det TV 2-sendte rittet. 

– Jeg har aldri hatt bedre bein enn i Sanremo. Etter det har det vært tungt. Jeg har ikke hatt den samme poweren i føttene. I tillegg har jeg slitt litt mentalt. Jeg har vært utladet og det er mange som skal ha en bit av deg etter en slik seier. Det har ikke blitt så mye hvile. Jeg er derfor glad for at jeg har fått bedre svar her. Nå håper jeg det skal løsne enda mer inn mot helgen, sier Kristoff. 

– Har du mest lyst til å gjøre det bra i Flandern eller Roubaix?

– Roubaix har nok høyere anseelse sett med norske øyne. Men jeg har aldri gjort det så bra der som i Flandern. Jeg føler også at jeg har størst sjanse i rittet som går på søndag.