ETTERFORSKES: Real Madrid og Atletico Madrid er også under etterforskning av FIFA for å ha brutt overgangsreglenee for yngre spillere, melder spanske aviser.  AFP PHOTO/ GERARD JULIEN
ETTERFORSKES: Real Madrid og Atletico Madrid er også under etterforskning av FIFA for å ha brutt overgangsreglenee for yngre spillere, melder spanske aviser.  AFP PHOTO/ GERARD JULIEN

– Real Madrid og Atlético Madrid etterforskes av FIFA

Nå risikerer også Atlético Madrid og Real Madrid overgangsforbud, melder spanske aviser.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

FC Barcelona og det spanske fotballforbundet (REFE) er straffet av FIFA etter at den katalanske klubben skal ha brutt paragraf 19 og hentet mindreårige spillere under 18 år fra andre land.

LES OGSÅ: – At Barcelona hentet unge spillere i skjul, var helt åpenbart

– En gledelig nyhet
Barcelona ble straffet med bøter og overgangsforbud frem til sommeren 2015.

Journalist og forfatter Lars Backe Madsen besøkte Barcelonas ungdomsakademi i 2008, og er blant dem som er glad for at FIFA straffer den spanske storklubben.

– Jeg er litt overrasket over at det kommer en straff akkurat nå. Jeg hadde på mange måter ventet på at det skulle skje noe. Men det kom litt brått på, det må jeg si, sa Backe Madsen til TV 2 Sporten etter at straffen var klar.

Og slo fast:

– Jeg har hatt inntrykk av det har vært viktig for FIFA å beskytte de store klubbene som merkevare. Egentlig er det en gledelig nyhet at de tør å straffe Barcelona, en av verdens største klubber, for disse regelbruddene, mente Backe Madsen.

Etteforsker Atlético og Real Madrid
FIFA holder imidlertid fremdeles øynene rett mot Spania.

Nå skriver de to spanske avisene AS og Marca at både Real Madrid og Atlético Madrid er under etterforskning av FIFA for å ha brutt de samme reglene som Barcelona når det gjelder overganger til unge spillere.

Men med tanke på den tidsperioden FIFA normalt bruker på slike saker er det lite trolig at Atlético eller Real Madrid straffes med et eventuelt overgangsforbud allerede til sommeren dersom klubbene blir funnet skyldige i å ha brutt reglene.

Barcelonas straff kom som en konsekvens av en etterforskning FIFA har gjort på U18-spillerne som hadde blitt registrert og spilt for klubben mellom 2009 og 2013.