Vedum støtter Borten Moe som  nestleder

Påtroppende Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum ønsker, etter det TV 2 erfarer, at Ola Borten Moe blir gjenvalgt som første nestleder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Om fire dager blir Trygve Slagsvold Vedum ny leder i Senterpartiet.

- Alle i partiet er nå glade for at landsmøtet snart er her og her og vi får tatt et valg, sier Vedum.

Han opplever den bitre personstriden mellom avtroppende leder Liv Signe Navarsete og første nestleder Ola Borten Moe som trist og preget av lite raushet. 

- Jeg synes det er trist å se på, det er jo to dyktige politikere som har fått til mye. Politikken kan være tøff noen ganger og det har vært noen tøffe runder nå, sier Vedum.

Nå blir det blir åpen kamp om de to nestlederplassene på mandagens ekstraordinære landsmøte. Flertallet i valgkomiteen vil vrake sittende nestleder Ola Borten Moe. Han utfordres av Anne Beathe Tvinnereim fra Akershus og Janne Sjelmo Nordås fra Nordland.

– Det er tre kandidater. Jeg samarbeider godt med alle. Det er snakk om person, ikke store politiske forskjeller. Nå skal vi dyrke et parti som er raust og romslig, sier Vedum.

Men TV 2 vet at Trygve Slagsvold Vedum ønsker at Ola Borten Moe får fortsette som første nestleder. Det har han gitt uttrykk for overfor flere. Kilder opplyser til TV 2 at han ikke vil si dette offentlig, i frykt for øke uroen i partiet.