IPHONE-TRØBBEL: Den britiske tenåringsjenta glapp telefonen på helt feil tidspunkt. Så tok hun et valg hun raskt kom til å angre på. Foto: TIM RICHARDS.
IPHONE-TRØBBEL: Den britiske tenåringsjenta glapp telefonen på helt feil tidspunkt. Så tok hun et valg hun raskt kom til å angre på. Foto: TIM RICHARDS.

Her sitter Ella (16) dønn mobil-fast

Tenåringsjenta fra Dover i England hadde akkurat avsluttet en samtale - så gikk det veldig galt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da mobiltelefonen til den unge jenta glapp og havnet i et avløpsrør, tok hun resolutt affære. Det skulle hun ikke gjort. For etter å ha løftet av risten over røret for å forsøke å klatre ned i avløpet, ble hun sittende bom fast.

– Jeg hadde snakket med noen, og telefonen falt ned i avløpet da jeg skulle putte telefonen i lomma, sier Ella-Anne Birchenough til Daily Mail, som er en av mange britiske aviser som har snappet opp historien.

Den uheldige jentas mobiljakt ble raskt en netthit, og bildene av situasjonen florerer på nettet.

Tim Richards, som har gitt TV 2 tillatelse til å bruke bildene han tok av jenta, sier han ikke klarte å holde latteren tilbake da han kom over jenta.

– Det var rett og slett komisk å se på, sier Richards.

– Mest opptatt av telefonen

Han forteller at hans egen mor kjenner jentas mor, og at de tre forsøkte å trekke 16-åringen opp - til ingen nytte.

UHELDIG: Ella (16) trygt oppe på bakken, men uten mobiltelefonen sin. Foto: TIM RICHARDS
UHELDIG: Ella (16) trygt oppe på bakken, men uten mobiltelefonen sin. Foto: TIM RICHARDS

– Vi forsøkte flere ganger, men ingenting skjedde, sier Richards til BBC.

Ifølge Richards var telefonen svært viktig for 16 år gamle Ella-Anne. 

– Hun var rolig og så humoren i det, men var egentlig mer opptatt av å få tak i telefonen enn å komme seg ut av avløpsrøret, forteller fotografen bak de spesielle bildene.

Ella: – Man må jo bare le

Til slutt var det det lokale brannvesenet som fikk hjulpet Birchenough opp. Ella-Anne er uskadet, men en telefon fattigere. Den ligger fremdeles et sted under bakken i Dover.

– Jeg satt egentlig ikke fast, hevder hun selv. Jeg trengte bare noen som kunne hjelpe meg opp. Mamma fikk panikk, sier Ella-Anne til Daily Mail.

For de forbipasserende, og kanskje også for TV 2s lesere, kan det fremstå som noe underlig å ta seg ned i et trangt avløpsrør på denne måten. Ella selv forteller at hun håpte at hun ville klare å få tak i telefonen med føttene.

– Jeg lo hele tiden og ser jo det morsomme i det som skjedde. Man må jo bare le, smiler den uheldige mobileieren.

At historien ikke vil bli glemt på lenge, har Ellas mor planer om å ta ansvar for.

– Dette skal hun aldri få unslippe. Vi kommer til å trekke dette frem både i 18-årsdagen hennes og i bryllupet, lover Joanne Birchenough til avisen National Post.