HJEM TIL ITALIA? Roberto Mancini skal være klar for å bytte ut Galatasaray-skjerfet.
HJEM TIL ITALIA? Roberto Mancini skal være klar for å bytte ut Galatasaray-skjerfet.

– Mancini på vei tilbake til gamleklubben

Héctor Cúper hevder italieneren vil forlate Galatasaray.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter bare et halvt år i tyrkiske Galatasaray skal både Roberto Mancini og klubbens supportere ha fått nok.

Hjemmetapet for bunnlaget Kayserispor var tungt å svelge, og med syv kamper igjen har Istanbul-klubben syv poeng opp til erkerival og serieleder Fenerbahce.

– Mancini trives ikke i Galatasary og vil returnere til Italia, hevder den argentinske treneren Héctor Cúper, som selv har vært trener i Tyrkia.

Samtidig er etterfølger nummer syv i gamleklubben Inter under kritikk etter en variabel sesong. Walter Mazzari overtok uriasposten hos Milano-klubben i fjor sommer, men både Gazzetta dello Sport og Corriere dello Sport skriver at han ikke får fullføre toårskontrakten dersom han ikke leder klubben til europacupspill denne sesongen.

– Inter er klare til å be Mancini om å returnere, sier Cúper ifølge det tyrkiske nettstedet Fanatik.

– De kjenner til situasjonen, og de har allerede pratet med ham. Det kan komme en formell henvendelse om ikke lenge.

Med sine fire sesonger fra 2004-2008, er Mancini den Inter-treneren som har sittet lengst etter at Giovanni Trapattoni forlot klubben etter fem år i 1991. Mancini hadde da ledet Nerazzurri til det første seriemesterskapet siden 1989, og til tross for ytterligere to «Scudetti», fikk han sparken på grunn av manglende resultater i Mesterligaen.

Der lyktes ikke Mancini med Manchester City heller, og i Galatasaray ble det exit for Chelsea i første utslagsrunde. 

På søndag venter derby mot Fenerbache. En kamp som mer eller mindre kan avgjøre seriemesterskapet i Tyrkia, men også skjebnen til Mancini i Galatasaray.

Roberto Mancini og Zlatan Ibrahimovic under en kamp mot Palermo i 2008. (AP Photo/Luca Bruno)
Roberto Mancini og Zlatan Ibrahimovic under en kamp mot Palermo i 2008. (AP Photo/Luca Bruno)

– Vi kan ikke bytte trener hvert år. Supporternes reaksjoner er forståelige på grunn av hva de har blitt vant til de siste to sesongene (Galatasaray har vunnet serien to år på rad, journ. anm.), men jeg synes Mancini i hvert fall skal få en hel sesong, sier klubbpresident Ünal Aysal til Fanatik.

Fanatik skriver at «Månederbyet» vil være utslagsgivende for om Mancini blir tilgjengelig på markedet. Han er uansett bare en av mange kandidater det spekuleres i vil overta Inter i sommer.

Også en annen tidligere Nerazzurri-sjef skal være aktuell. Leonardo har gått arbeidsledig siden han måtte forlate posten som sportsdirektør i Paris Saint-Germain i fjor sommer. I tillegg er både Frank de Boer og de to tidligere Inter-spillerne Sinisa Mihajlovic og Diego Simeone hyppig nevnt som potensielle kandidater om Mazzari får sparken.