MISTER VM-KVALIK: Kristian Kjelling prioriterer klubb.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
MISTER VM-KVALIK: Kristian Kjelling prioriterer klubb.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Kjelling mister VM-kvaliken

Prioriterer klubbspill foran landslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kristian Kjelling har på grunn av en kneskade meldt forfall til Golden League som starter i Danmark i dag.

Nå viser det seg at kneskaden også gjør at Kjelling ikke blir med på de to viktige VM-kvalifiseringskampene mot Østerrike i juni.

– Jeg har problemer med jumpers knee i det høyre kneet. Siden jul har det blitt hard belastning. Jeg måtte ta en pause nå og dermed røk landskampene denne uken, sier Kjelling til TV 2.

– Så kommer sluttspillkamper med Bjerringbro-Silkeborg. Deretter må jeg kjøre behandlinger overtid. Og jeg trenger hvile mellom hver gang. Dermed ryker også kampene VM-kval kampene mot Østerrike i juni.

Landslagssjef Christian Berge leder Norge i sin første kamp tirsdag. Han velger å holde fokus på spillerne han har til rådighet.

– Jeg synes det er veldig synd, men det er sånne ting som skjer. Når det er en realitet, kan jeg ikke bruke tid og energi på det. Vi må ha fokus på spillerne som er her, sier Berge til TV 2. 

Se Frankrike-Norge på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo fra kl. 18.30!

Kristian Kjelling har tidligere slitt med samme skade i venstre kne. Etter problemer i flere år ble det kneet operert.

– Det opererte kneet er nå helt fint, men man har ingen garanti for at slike operasjoner gir positivt resultat. Og det tar også lang tid. Det vi forsøker nå er en type blodbehandling. Den krever sitt den også.

– Jeg kunne valgt å bare kjøre på. Tatt med VM-kval og det hele. Jeg spiller jo kamper for klubben min. Men hvis dette skal bli bra på lang sikt, må jeg ta en pause etter sesongen. Det handler om å ikke sette fremtiden på spill. 

– Hvordan er det å måtte stå over landskampene som kommer?

– Det er kjempetrist å miste de to viktige kampene i juni med landslaget. Det er lenge siden jeg har vært så motivert til å spille for Norge som nå. Derfor var dette et skikkelig slag i trynet.

– Men betyr dette at du må takke nei til Norge framover for å konsentrere deg om klubbspill?

– Nei, jeg har sagt at jeg er klar for mer landslagsspill hvis de vil ha meg. Jeg er ekstremt motivert for det.

– Men slik situasjonen er nå må jeg ta hensyn til klubben som er arbeidsgiveren min. Ta en pause. Og heller komme sterkere tilbake.