– Nesten useriøst om ikke Suárez blir årets spiller

Erik Thorstvedt mener at Liverpools Luis Suárez utvilsomt har vært Premier Leagues beste spiller denne sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hver vår kåres årets beste spiller i Premier League. Ettersom vinneren stemmes frem av motspillere i ligaen, henger den også ekstra høyt.

– Jeg har sett spillere som Ryan Giggs og Thierry Henry siden jeg vokste opp. Jeg har sett kampene og jeg har sett disse kåringene. Å stå her nå er helt surrealistisk, men også spesielt, sa Gareth Bale da han fikk den prestisjetunge utmerkelsen i fjor.

I disse dager skal årets vinner kåres, og TV 2s ekspert Erik Thorstvedt har en klar formening om hvem det bør bli.

– Nesten useriøst om han ikke vinner

Valget falt på Luis Suárez, og det var alt annet enn vanskelig.

– Luis Suárez er årets spiller, og det valget er så enkelt som det får blitt. Han scorer så vanvittig mange mål og har vært helt avgjørende for at Liverpool nå ligger på førsteplass. Han har tatt noen scoringsrekorder allerede, og flere kan det bli. Det er ganske utrolig med tanke på at han mistet de første seks kampene. I tillegg har han oppført seg bra, sier Thorstvedt.

– Men dette er jo spillernes kåring. Tror du motspillerne har satt strek over gamle kontroverser og anerkjenner ham som årets spiller?

– Jeg tror i utgangspunktet mange har noe i mot ham, men Luis Suárez har vært så eksepsjonelt bra i år, i tillegg til at han ikke har gjort noe kontroversielt, at det nesten blir useriøst om han ikke vinner.

Som årets unge spiller har Erik Thorstvedt landet på Daniel Sturridge, selv om han har vanskelig for å anse Liverpool-spissen som en ung spiller.

– Sturridge er også klokkeklar i mine øyne, når reglene er som de er. Han holder seg akkurat innenfor regelverket for hva som kan kalles en ung spiller, men han er i ferd med å bli 25 år. Når det er sagt har han hatt helt ekstreme bidrag og sammen med Suarez har han vært en viktig del i et helt rått angrep.

To Everton-forsvarere på årets lag

Erik Thorstvedt har også sydd sammen det han mener er årets lag. 

På keeperplass falt valget, kanskje noe overraskende, på Cardiff-spiller David Marshall.

– Han har sluppet inn tre ganger så mye som Petr Cech, og forrige kamp var heller ikke helt bra. Samtidig har han også hatt vanvittig mye å gjøre, og noen helt ekstreme matchvinnerkamper. Dersom Cardiff rykker ned, kan jeg se for meg at han havner i en større klubb.

Midtstopperparet var vanskelig å sy sammen, og Thorstvedt landet på en god, gammel kjenning.

– Jeg hadde aldri trodd jeg skulle velge John Terry, men vi må bare slå fast at José Mourinho får det beste ut av ham. Jeg kunne valgt Terry og Cahill, eller Cahill i stedet for Terry, men Terry er sjefen i forsvaret. Han er fortsatt lederen. Vi må bare litt motvillig erkjenne at John Terry har gjort en kjempeinnsats.

Som makker får John Terry kanskje noe overraskende selskap av Everton-stopper Sylvain Distin.

– Distin har alltid vært med, og etterhvert blitt tatt litt for gitt. Han er kanskje ikke akkurat en spillende midtstopper, men han er en bauta i Everton-forsvaret. Det er på tide at han anerkjennes, mener Thorstvedt.

Luke Shaw og Séamus Coleman inntar hver sin back på Thorstvedts beste lag.

– Vanligvis er det Baines som tar mesteparten av oppmerksomheten på Evertons backer, men Coleman har vært strålende med alle sine offensive bidrag. På motsatt back er det kjekt å ta med en unggutt som har spilt veldig bra. Luke Shaw er moden og spiller som om han er ti år eldre. Jeg hadde følt meg trygg med Luke Shaw i forsvaret mitt, konkluderer Thorstvedt.

Svak for David Silva

Det kommer ingen store overraskelser når Erik Thorstvedt lister opp årets beste midtbanespillere. I så fall måtte det blitt Aaron Ramsey, som har mistet mange kamper på grunn av skade.

– Ramsey har bare spilt atten kamper. Hadde det vært de siste atten kampene, så hadde han kommet med på alles lag. Jeg forstår det hvis folk synes det blir feil, men han holder seg akkurat innenfor på grunn av hans strålende høstsesong.

Ramsey får selskap av Yaya Touré, som etter Thorstvedts oppfatning er årets klart beste sentrale midtbanespiller i Premier League.

– Han spiser alltid opp motspillerne. Når han i tillegg scorer så mye er det bare å få han rett inn på laget, slår Thorstvedt fast.

Eden Hazard og David Silva får plass på hver sin kant.

– Hazard er en strålende spiller som det er underholdende å se på. Det samme kan man si om Silva. Enkelte kamper har han bare vært helt utrolig. Måten Silva jobber med pasningsvinkler og skaper angrepsmønster er helt utenom det vanlige.

De to spissplassene fylles av årets spiller og årets unge spiller, henholdsvis Luis Suárez og Daniel Sturridge.

Fortjener Luis Suárez å bli kåret til årets spiller? Savner du noen på årets lag? Ta debatten i kommentarfeltet!