Den mest minnerike kundebehandleren i «TV 2 hjelper deg»-historien

Solveig Barstad reiste til Skotselv i Buskerud for å oppsøke Leif A. Rolfstad i forbindelse med 20-årsjubileet til «TV 2 hjelper deg»

Av Siri Guldteig Larssen

For å feire våre 20 år på lufta reiste Solveig Barstad til Skotselv i Buskerud for å oppsøke mannen som har stått for den mest minnerike kundebehandlingen i «TV 2 hjelper deg»-historien.

– Du kan ikke gjøre alle fornøyd, bare 90 prosent er fornøyd så er jeg happy, jeg, uttalte daglig leder i GBL bildeler, Leif A. Rolfstad da et reportasjeteam i 1996 oppsøkte firmaet sammen med en misfornøyd kunde som mente han hadde fått feil motor av firmaet. 

Rolfstad stod steilt på sitt og nektet å gi kunden en ny motor.

– Jeg har ny motor til deg, jeg, men du får den ikke, sa Rolfstad den gang. 

Besøkte ham igjen

Rolfstad har gjort seg bemerket i bilmiljøet gjennom å drive bilopphuggeri, verksted, lakkering og bilsalg på sin særegne måte. Under kallenavnet «Juger’n» var han også med i TVNorges serie «Norges herligste» hvor han fikk heder for «Beste latter». 

– Vi måtte bare dra tilbake for å høre om mannen bak GBL Bildeler fortsatt mente at det var nok at 90 prosent av kundene var fornøyd og det viste seg å være mer enn sant, sier Barstad. 

Rolfstad fortalte at han i etterkant av å ha medvirket på «TV 2 hjelper deg» fikk tilbakemeldinger fra folk som syntes han var tøff som stod på sitt, men han fikk også trusler. Det bekymret ham imidlertid lite.

– Det spiller ingen rolle om det så kommer et lokomotiv. Jeg er født uredd, sa Rolfstad mellom travel ekspedering av kunder som stakk innom.

Og denne gangen var det faktisk bare fornøyde kunder på besøk. De brysomme kundene luker han nemlig greit ut. 

– Hvis du tror du har mer peiling på det enn meg trenger du ikke å kjøpe noe av meg, fortalte han til Barstad. 

Action og drama

Opp igjennom de 20 årene «TV 2 hjelper deg» har gått på lufta har det vært mye action og dramatikk. 

– Vi har opplevd trusler og reportere og fotografer har blitt angrepet. Utstyr har blitt ødelagt i basketak, men det er øyeblikkene der vi virkelig hjelper folk jeg husker aller best, sier Solveig Barstad. 

I 2000 overtok Barstad programlederjobben etter Arve Juritzen, som startet «TV 2 hjelper deg» i 1994. Den gangen stod programmet for noe helt nytt i norsk TV-sammenheng. Det var kontroversielt og konfronterende. 

– Det ønsker vi fortsatt å være. Vi er opptatt av at vi hele tiden må fornye oss, sier Barstad.

Hele møtet mellom Barstad og Rolfstad, samt høydepunkter gjennom 20 år kan du se i kveldens jubileumssending klokken 20.30.