Pøbler ville angripe busser etter hockey-semifinalen

Men politiet fikk avverget situasjonen utenfor Jordal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerenga tok seg onsdag kveld til sluttspillfinale i ishockey da de slo Storhamar på Jordal i den avgjørende semifinalen.

På plass på kampen var et titalls personer fra et kjent pøbelmiljø rundt Vålerenga. Etterpå forsøkte rundt ti av disse å gå til angrep på bussene som skulle kjøre tilreisende fra Hamar hjem.

– Personene ble gjenkjent av sivilt politi på stedet. Sammen med uniformert politi ble disse stoppet før de kom frem til bussene. Det var godt forebyggende arbeid, sier politistasjonssjef Kåre Stølen til TV 2.

Han bekrefter at politiet er kjent med at det er en del faste personer med mindre edle hensikter som går på kampene.

– Vi følger med på dem. Det skal ikke være slik at noen få ødelegger for alle andre. Jeg mener det er viktig at klubber og supportere tar avstand fra slike personer, sier Stølen.

Nå blir det finalekamper mot Stavanger Oilers for VIF de kommende ukene - og potensielt nye muligheter for pøblene.

Sverige ble denne uken rystet av et dødsfall etter at en Djurgården-supporter ble slått til døde på vei til en fotballkamp i Helsingborg.

– Man må huske på det er små marginer. Man kan kaste en ting, som treffer en person litt feil. Eller man kan dytte en person, som faller og slår hodet. Da kan tragedien være ute, sier politistasjonssjefen.