VILLREDE: Blir Alen Halilovic Barcelona-spiller eller havner han i en av Manchester-klubbene? Foto: AFP PHOTO / KARIM SAHIB
VILLREDE: Blir Alen Halilovic Barcelona-spiller eller havner han i en av Manchester-klubbene? Foto: AFP PHOTO / KARIM SAHIB

Fotballryktene:
– City og United vil utnytte Barcelona-dom

Og storklubbene står i kø for Southampton-stjerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvem er ditt favorittlag koblet til foran sommerens overgangsvindu?

Det er fortsatt lenge til klubbene får kjøpe nye spillere. Men spekulasjonene er allerede mange i media.

Og alt tyder på at det skal brukes mye penger denne sommeren.

Det nye regimet i Manchester United fikk ingen flying start på overgangsmarkedet i fjor sommer. Manager David Moyes og klubbdirektør Ed Woodward bommet både med hvilken handlehylle de prøvde å handle fra, og med verdivurderingen sin av de spillerne som faktisk kunne være til salgs. Nå har tallknuserne på Old Trafford jobbet på spreng igjen, og kommet frem til at drøyt 350 millioner kroner vil være nok til å få Bayern München til å la Toni Kroos dra til England, skriver Daily Mirror. Summen er kanskje tidenes største for Manchester United, men det får neppe frem mer enn latter hos Bayern-direktør Karl-Heinz Rummenigge

Det er neppe mange Manchester United-fans som vil juble hemningsløst dersom klubbledelsen bestemmer seg for å gi Patrice Evra ny kontrakt og satse på franskmannen som førstevalg på venstrebacken neste sesong. Derfor kommer det nok som en gledesmelding at Evras agent forteller at klubber i Europa står i kø for å sikre seg 32-åringen. Ifølge Daily Star sier Frederico Pastorello at både Monaco, Paris Saint-Germain og flere klubber i Italia ser hvilken klassespiller Evra er, og vil ha ham på laget neste sesong.

Barcelona gikk på en ørliten smell da de ble nektet å ta del i de to neste overgangsvinduene. Det kan få konsekvenser for mange. For Barca har allerede kommet til enighet med Borussia Mönchengladbach-keeper Marc-André ter Stegen og det kroatiske supertalentet Alen Halilovic. Men ingen av disse ville komme før det neste overgangsvinduet åpnet. Dermed blir trolig disse overgangene annullert. Nå står Manchester United og Manchester City klar med pengekoffertene dersom Halilovic blir gjort tilgjengelig på markedet igjen, melder Daily Express. Også Arsenal og Tottenham har tidligere vært interessert i 17-åringen. Den 38 år gamle keeperen Jose Manuel Pinto har nesten vunnet like mange titler som han har spilt kamper i sine seks sesonger i Barcelona. Dersom ikke Victor Valdes ombestemmer seg og signerer en ny kontrakt med klubben, vil Pinto være eneste keeper på Camp Nou neste sesong.

Siste ord er imidlertid ikke sagt. Ifølge The Independent har Barcelona bestemt seg for å anke FIFAs straff, og dersom anken blir forkastet vil de gå videre til Idrettens voldgiftsrett (CAS). Der blir saken neppe behandlet før i august, noe som vil gi Barca muligheten til å hente inn spillere mens saken fortsatt er til behandling.

Celtics Beram Kayal er ikke så glad i den fysiske fotballen i Skottland. Nå håper den skadeforfulgte israeleren at enten Manchester United eller Liverpool vil hente ham til England. For de to storklubbene var begge interessert i 25-åringen da han var fersk i Celtic for tre år siden, skriver Metro. Kayal innser at ting kan ha endret seg ettersom verken Kenny Dalglish eller Sir Alex Ferguson lenger er managere i de to klubbene, men han håper at de fortsatt kan være interessert ettersom prisen hans har gått kraftig ned som følge av at han på grunn av skader ikke har fått spilt så mye de siste sesongene.

Southampton sliter med stor gjeld og mye tyder på at klubben må selge unna noen av sine mange diamanter til sommeren. Luke ShawJay Rodriguez og Morgan Schneiderlin står på mange ønskelister, men den som kan lage skikkelig auksjon blant storklubbene er Adam Lallana. Midtbanespilleren har vært blant de beste i sin posisjon i Premier League denne sesongen. Ifølge Goal skal nå Manchester United, Chelsea, Liverpool og Tottenham alle være klar til å bli med på en auksjon hvor budene starter på 200 millioner kroner.

Mens Manchester United fikk rykte på seg å underby forrige sommer, så kan ingen beskylde Tottenham for å spare på skillingen. Klubbformann Daniel Levy sved av en milliard på stallfyll i sommervinduet 2013. Nå lover han det blir mer handling denne sommeren, men denne gangen skal de fokusere på å hente kvalitet fremfor kvantitet. En spiss som scorer mål står høyt på ønskelisten. Chelseas Romelu Lukaku og Loic Remy fra Queens Park Rangers nevnes som potensielle overgangsmål av Daily MirrorHugo Lloris er begynt å bli trist og lei av livet som middelhavsfarer og vil spille Champions League. Det får han neppe oppleve i Tottenham, og Spurs skal nå vise interesse for Nottinghams lovende sisteskanse Karl Darlow

Men det spørs om Darlow ønsker å forlate Nottingham Forest nå som klubben er i ferd med å ansette klubblegenden Stuart Pearce som ny manager. «Psycho» spilte over 400 kamper for Forest, og var også spillende manager i klubben i noen måneder i 1996/97-sesongen. Daily Star skriver at sjansene er gode for at han overtar jobben fra sommeren av.

Johan Djourou ble vel aldri noen stor hit i Arsenal. Sveitseren skal ikke si at han ikke fikk sjansen. Det gjorde han gang på gang. Denne sesongen har han vært på lån til tyske Hamburger SV, og nå ser det ut til at han blir burger på heltid. Ifølge talkSPORT skal Arsenal og Erik Solérs gamle klubb ha kommet til enighet om en overgangssum på beskjedne 18 millioner kroner for 27-åringen.

Fotballverden venter i åndeløs spenning når Thibaut Courtois nå skal avsløre hvor hans fotballfremtid ligger, skriver Daily Express. Vil han velge Atletico Madrid? Eller blir det Chelsea? Eller kanskje han drar en kanin opp av hatten og velger et helt annet alternativ? Belgieren er kanskje det største keepertalentet i verden i øyeblikket. Han er Chelseas eiendom, men har vært leid ut til Atletico Madrid i tre sesonger. Den spanske klubben ønsker nå gjøre overgangen permanent, og Chelsea har ikke lyst til å gi helt slipp på Petr Cech ennå. Livet er fullt av vanskelige valg, og noen blir uansett skuffet når Courtois har tatt sin beslutning.

Det har vært stille rundt Newcastles Cheick Tiote den siste tiden. Ingen storklubber har vist interesse for den ivorianske jordfreseren. Da er det kanskje ikke så rart at han nå uttaler at Newcastle er en klubb man blir glad i og ikke vil forlate. Nå gleder han seg bare til en gang å kunne fortelle barna sine at han i sin tid spilte foran 50 000 tilskuere på St. James' Park, melder Metro.

Han får neppe spille sammen med Alexandre Lacazette der. For Newcastle når neppe opp dersom 22-åringen velger å forlate Lyon til sommeren, skriver Tuttosport. The Magpies har lenge vært interessert i Lyon-toppscoreren, men etter at Juventus kom på banen, blir draktene til Newcastle som et First Price-alternativ til de ekte merkevarene. Ser like ut, men føles ikke helt som det samme.

Sunderland stuper mot nedrykk, men det betyr ikke at klubben ikke har store ambisjoner på overgangsmarkedet til sommeren. Ifølge Football Direct News skal manager Gustavo Poyet ha planer om å kjempe med de virkelig store klubbene i Europa om underskriftene til Serie A-duoen Mateo Kovacic og Sime Vrsaljko. Kovacic har uttrykt ønske om å forlate Inter, og skal være ønsket av Arsenal, Manchester United, Chelsea og nå altså Sunderland. Mens Arsenal, Liverpool, Marseille og Inter er klubber Sunderland må kjempe med om Vrsaljko.

Fulham-ledelsen vil ikke la noe være uprøvd, og de velger å la sine manageralternativer få prøve seg noen uker i jobben fremfor å vente til rett mann dukker opp. Etter at Martin Jol fikk sparken, lot de analytiske Rene Meulensteen få to måneder uten nevneverdig suksess. Nå er det Felix Magath som har fått regjere i seks uker. Men hans knallharde og diktatoriske regime skal ikke være godt mottatt blant spillerne. Daily Star skriver at tyskeren er ferdig etter sesongen, og at klubben håper at Alan Curbishley vil droppe pensjonisttilværelsen og vende tilbake til manageryrket, seks år etter at han fikk sparken i West Ham.