Mourinho om Pastores scoring: – Latterlig!

Et nydelig raid av Javier Pastore sikret PSG et godt utgangspunkt foran returkampen mot Chelsea.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

PSG - CHELSEA 3-1 (1-1): 

Like før avspark på Parc des Princes kom PSG-stjernen Zlatan Ibrahimovic med følgende beskjed til gamletreneren José Mourinho på Twitter:

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet øverst (video med tillatelse fra Viasat Fotball)

– Hvorfor skal vi frykte «The special ones’ lag» når vi har «The only one», skrev svensken.

JUBLET: Javier Pastore scoret 3-1-målet for PSG.  AFP PHOTO / MARTIN BUREAU
JUBLET: Javier Pastore scoret 3-1-målet for PSG.  AFP PHOTO / MARTIN BUREAU

Kunne juble for seieren
Og det var Zlatan Ibrahimovic og PSG som kunne feire etter kampen. 

Den megarike franske vant 3-1 og sikret seg et godt utgangspunkt foran returkampen på Stamford Bridge. 

Javier Pastore var mannen bak 3-1-scoringen etter et fantastisk raid like før slutt. Argentineren har fått mye kritikk i franske medier, og tabloidene har til og med beskrevet ham som et bomkjøp.

KLAR BESKJED: Denne beskjeden kom Zlatan med til Mourinho før kampen. Svensken måtte forøvrig ut med skade i andreomgang.
KLAR BESKJED: Denne beskjeden kom Zlatan med til Mourinho før kampen. Svensken måtte forøvrig ut med skade i andreomgang.

Men utskjelte Pastore ble hyllet som en helt etter kampen. Til og med Chelsea-manager José Mourinho så ut til å like scoringen, for like etterpå gikk han bort til PSG-trener Laurent Blanc og ga ham en noe ironisk klem.

– Et latterlig mål
Etter kampslutt gjorde imidlertid Mourinho det klart at han definitivt ikke likte det han fikk se da Pastore danset gjennom Chelsea-forsvaret og satte inn den avgjørende 3-1-scoringen.

– Det målet var rett og slett latterlig, sa Mourinho til pressen etter kampen, ifølge BBC.

Han mente Chelsea slapp inn alle tre målene altfor enkelt.

– Ikke spør meg om hvem sin feil det var. Det må jeg ta i garderoben. Men vi spilte mot et godt lag med mange gode angripere. Du ville forventet at disse skulle score fantastiske mål, ikke slike som de fikk i kveld, sukket han.

– På det første målet mistet vi ballen i lett posisjon, og det andre målet er et selvmål. Det er uheldig. Men hva skal vi si om det tredje målet? Det var bare helt latterlig, mente portugiseren.

– Kan dere snu dette?

– Det er en vanskelig jobb, men ingenting er umulig i fotball, svarte en skuffet Mourinho.

– Et forferdelig tidspunkt
Forsvarsspiller Gary Cahill la seg flat etter kampslutt.

– Det var et forferdelig tidspunkt å slippe inn et så unødvendig mål. Det er helt ulikt oss og en stor smell. 2-1-tap ville være ok for oss, men dette er knusende, sa Chelseas stopper Gary Cahill ifølge BBC etter kampen.

– For det er en stor forskjell. Men året vi vant Mesterligaen, i 2012, så slo vi tilbake etter å ha ligget under med samme sifre mot Napoli. Vi spillere har karakter nok til å snu dette. Det vil bli tøft, men vi må klare det, sa Cahill. 

Scoret etter fire minutter
Allerede etter fire minutters spill dunket Ezequiel Lavezzi den franske storklubben i ledelsen. 

Chelsea slo imidlertid tilbake etter at Oscar skaffet Premier League-giganten et noe billig straffespark i det 27. minutt. 

Foran øredøvende pipekonsert scoret Chelseas belgiske stjerneskudd Eden Hazard sikkert fra 11-metersmerket. 

RASENDE: Chelseas manager Jose Mourinho var rasende etter 1-3-nederlaget mot PSG.
RASENDE: Chelseas manager Jose Mourinho var rasende etter 1-3-nederlaget mot PSG.

Involvert i vinnermålet
Nevnte Zlatan Ibrahimovic fikk utrettet lite før hvilen, men etter en drøy times spill var superstjernen involvert i scoringen som til slutt skulle vise seg å sikre PSG seieren.

Etter et innlegg fra feltet presset han Chelseas David Luiz til å sette ballen i eget nett. 

– Det var virkelig dårlig forsvarsspill på det frisparket av Chelsea. Ballen gikk gjennom hele forsvaret og traff David Luiz sine legger. Petr Cech kom ikke ut og midtstopperne var passive, beskrev BBC-ekspert Danny Mills, som fulgte kampen direkte på Radio Five Live, om scoringen.

Zlatan av banen med strekkskade
Fire minutter senere gikk Zlatan ned for telling med en strekkskade. Lucas Moura kom inn for stjernespissen på Parc des Princes. Foreløpig er det usikkert hvor alvorlig strekkskaden til svensken er – og om han rekker returkampen på Stamford Bridge. 

Like før slutt satte Pastore inn den avgjørende 3-1-scoringen som fikk stemningen til å gå i taket på Parc des Princes. Fra skrått driblet han to mann og satte ballen bak Cech i Chelsea-målet.

– Elendig forsvarsspill av Chelsea - men strålende driblinger av Pastore. Chelsea tillot ham å bare danse rundt dem, de virket redde for å takle. Jeg liker ikke å kritisere keepere, men Cech slapp inn målet fra nærmeste stolpe, og på dette nivået er det ikke godt nok. Chelsea kunen ha scoret flere mål i denne kampen, spesielt i førsteomgang. Men det må de nå betale prisen for, sa BBC-ekspert Mills.

Med 3-1-seier på hjemmebane har fremdeles PSG en jobb å gjøre i returkampen i London – selv om franskmennene har sikret seg et godt utgangspunkt.