Knusende overlegne Oilers til finale

Rogalendingene utklasset Lillehammer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stavanger Oilers-Lillehammer 6-2 (4-3 i kamper)

Stavanger Oilers har muligheten til å ta sin tredje NM-tittel på rad. Det ble klart etter at Lillehammer ble knust i den sjuende og avgjørende finalen onsdag kveld.

Vertskapet gikk ut i et vanvittig tempo. Kun 31 sekunder var spilt da den første pucken lå i buret bak Lillehammer-målvakt Joe Fallon.

Dennis Sveum kunne strekke armene i været for 1-0-scoringen.

Oilers så ut til å god kontroll, men måtte vente til midtperioden før det løsnet ytterligere. Først satte Mathias Trettenes inn 2-0 i overtall, før Nick Schaus utnyttet nok et Oilers-overtall da han satte inn 3-0 til rogalendingene.

Gjestene fra Lillehammer virket resignerte, og i den tredje perioden var det kun spilt 39 sekunder da Schaus satte inn sin andre scoring i kampen til 4-0.

Robin Bergman skaffet Lillehammer en scoring, men Oilers nektet å lette foten fra gasspedalen. Martin Strandfeldt sendte Stavanger opp i 5-1 drøyt seks minutter ut i den siste perioden.

Alexander Reichenberg sørget for at Lillehammer drar fra Stavanger med to trøstemål, men med seks baklengsmål. Strandfeldt satte prikken over i-en med sin 6-2-scoring like før full tid.

Oilers er klare for sluttspillsfinale. Der venter Vålerenga.