Ap-veteran Thorbjørn Berntsen har to krav til ny partileder

78-åringen er ikke i tvil om hva han forventer av Jonas Gahr Støre dersom han blir Ap-leder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Han må heise flagget på 1. mai og han må kunne minst tre til fem arbeidersanger utenat, sier Ap-veteran Thorbjørn Berntsen til TV 2.

DET STARTET HER: Thorbjørn Berntsen tok TV 2 med til tømmerfløtingsmuseet i Fetsund, til arbeiderbevegelsens opprinnelse. Foto: DANIEL BJUR/ TV 2
DET STARTET HER: Thorbjørn Berntsen tok TV 2 med til tømmerfløtingsmuseet i Fetsund, til arbeiderbevegelsens opprinnelse. Foto: DANIEL BJUR/ TV 2

Jonas Gahr Støre (53) blir etter all sannsynlighet valgt til Arbeiderpartiets neste leder på partiets ekstraordinære landsmøte 14. juni.

Både nestleder Helga Pedersen og Trond Giske har sagt at de ikke er kandidater.

En utfordring

Den tidligere miljøvernministeren sier at Støre har en utfordring, fordi han ikke er det Berntsen selv kaller «sosialdemokrat i tradisjonell forstand».

– Han kommer fra et annet miljø, egentlig. Så det er veldig viktig at han bruker tid på å «shake hands» med både gutter og jenter nedover på rangsstigen, sier Berntsen.

– Elitistisk

Berntsen mener at Arbeiderpartiet er i ferd med å bli for elitistisk og at det er ikke rom for vanlige arbeidere i partiet lenger.

– Hvis alle som sitter i lederposisjoner er akademikere, er det ikke representativt for Arbeiderpartiets velgergrunnlag. Hvis vi ikke får med oss grunnfjellet vårt, og det er vanlige lønnsmottakere, så blir det et annet parti og må bytte navn, sier Berntsen.