VOLDSOM SMELL: Dette bildet fra en amatørvideo viser flammene omsluke bilen tabbe-bomberen sprengte. Foto: ENEX/Newstalk
VOLDSOM SMELL: Dette bildet fra en amatørvideo viser flammene omsluke bilen tabbe-bomberen sprengte. Foto: ENEX/Newstalk

Irsk politi jager tabbe-bomber:

«Glemte sommertid» - sprengte seg selv i lufta

Politiet i Dublin leter etter mannen de tror ble offer for sin egen bombe fordi han glemte å stille klokka.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen som utløste en bombe ved en bil i Dublin søndag kveld, rømte fra stedet med store skader.

Bomben detonerte før han selv rakk å komme seg unna, noe som gjør at politiet tror han rett og slett hadde glemt å stille klokken frem til britisk sommertid.

Angrep mot forretningsmann

Den britiske avisen The Mirror har snakket med en kilde som lanserer teorien om at timeren på bomben og mannens egen klokke viste forskjellige tider.

– Det virker som at bombemannen tok feil av tiden. Det kan være at han ikke stilte klokken sin frem natt til søndag og at timeren utløste bomben for tidlig, sier politikilden.

Bomben var plassert under bilen til en lokal forretningsmann midt i sørlige deler av den irske hovedstaden. Et hus i nærheten fikk blåst inn vinduer og dører, og flammene stod høyt i været fra den totalt nedbrente bilen.

– Det var en omfattende eksplosjon og det var en skremmende opplevelse for folkene i gaten, sier Dave Taylor i politiets pressetjeneste.

Rømte i drosje

KRAFTIG SMELL: Mange mennesker ble vitne til at bilen eksploderte i tabbe-angrepet. Foto: ENEX/Newstalk
KRAFTIG SMELL: Mange mennesker ble vitne til at bilen eksploderte i tabbe-angrepet. Foto: ENEX/Newstalk

Bomben eksploderte i 23-tiden søndag kveld, og vitner har fortalt at en blødende mann flyktet haltende fra stedet og hoppet inn i en drosje umiddelbart etter eksplosjonen.

– Vi ber mannen melde seg og vi ber også om at den som kan ha plukket opp en mann som tydelig var skadet tar kontakt, sier Taylor til den britiske avisen.

Det er ikke kjent hvorfor en bombe ble plassert under forretningsmannens bil, og bileieren har ikke villet uttale seg om angrepet.

– Vi etterforsker alle omstendigheter rundt angrepet. Det er for tidlig i etterforskningen til å avgjøre hva som ligger bak, sier pressekontakt Taylor til The Mirror.