Vålerenga til ny sluttspillsfinale: – Fantastisk deilig

Storhamar kunne blitt historiske, men Vålerenga satte en effektiv stopper for gjestenes finaledrømmer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerenga - Storhamar 2-1: 

Jordal/Bergen (TV 2 Sporten): Storhamar hadde hentet inn Vålerengas 3-0-ledelse i kamper og kunne som første lag i historien sikre seg finaleplass etter at best av syv ble innført. 

Knuste finaledrømmen
Men i den siste og avgjørende kampen brast Storhamars drøm om å komme til sin første sluttspillfinale siden 2008. 

Vålerenga vant 2-1 etter at Jonte Berg scoret i første periode og Erik Follestad Johansen sørget for den avgjørende scoringen 12.44 ut i tredje periode.

Etter kampen kunne Vålerenga-trener Espen Shampo Knutsen puste lettet ut.

– Det gikk veien for oss, heldigvis. Det ble veldig nervøst på slutten, men jeg synes vi totalt sett vant veldig fortjent. De første 40 minuttene dominerer vi fullstendig, men likevel stod det bare 1-0. Det er en farlig ledelse i ishockey, sa treneren.

Og slo fast:

– Storhamar kom imidlertid bra med i tredje periode og presset oss voldsomt og fikk sin scoring. Etter det var det vel bingo hvem som vinner, egentlig, sa Shampo.

– Surt!
I Storhamar-leiren var skuffelsen stor.

– Jeg synes vi kommer opp et nivå i tredje periode og skapte masse sjanser. Men alt i alt vinner nok Vålerenga fortjent, sa Storhamars Pål Johnsen til TV 2 etter kampen.

– Skuffet?

– Ja, klart jeg er det. Når du begynner å bli eldre så må du ta vare på de mulighetene vi får. Dette er surt, svarte han.

VANT TIL SLUTT: Storhamars Lars løkken Østli i duell med Vålerengas første målscorer Jonte Berg i den sjuende kampen i årets NM-semifinale. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
VANT TIL SLUTT: Storhamars Lars løkken Østli i duell med Vålerengas første målscorer Jonte Berg i den sjuende kampen i årets NM-semifinale. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Pål Johnsen utlignet til 1-1 i starten av tredje periode, men til slutt kunne Vålerenga juble for nok en sluttspillfinale. 

– Dette var fantastisk deilig. Vi skapte en del sjanser, og det var deilig å se den gå inn, sa Vålerengas første målscorer Jonte Berg til TV 2 Sporten etter andre periode.

Over 6000 tilskuere hadde tatt turen til Jordal, og de fikk se en spennende, tett og intens sjuende og avgjørende semifinale.

Storspill av keeperne
Begge lag skapte en rekke sjanser og med normal uttelling burde det vært flere scoringer. Tommy Johansen i Storhamar-buret spilte imidlertid en praktkamp og i motsatt ende av isen stod Steffen Søberg som en levende vegg. 

I første periode og begynnelsen av andre periode klarte Storhamar å holde nullen i sju undertallsminutter.

– Det var en sterk prestasjon av Storhamar. I første periode havnet de totalt i undertall i sju minutter, og å klare 0-0 i de minuttene er noe de bør være meget fornøyd med, sa TV 2-ekspert Geir Hoff.

Dermed ble det bare med tre scoringen – to til Vålerenga og ett til Storhamar. 

Vålerenga kan med seier over Oilers sikre seg sin 27. NM-tittel.

Slik endte kampene mellom Storhamar og Vålerenga: 

Kamp 1: Vålerenga - Storhamar 4-0
Kamp 2: Storhamar - Vålerenga 1-4
Kamp 3: Vålerenga - Storhamar 6-1
Kamp 4: Storhamar - Vålerenga 3-2
Kamp 5: Vålerenga - Storhamar 2-5
Kamp 6: Storhamar - Vålerenga 1-0
Kamp 7: Vålerenga - Storhamar 2-1

Slik endte kampene mellom Stavanger og Lillehammer:

Kamp 1: Stavanger - Lillehammer 6-2
Kamp 2: Lillehammer - Stavanger 2-1
Kamp 3: Stavanger - Lillehammer 5-3
Kamp 4: Lillehammer - Stavanger 3-2
Kamp 5: Stavanger - Lillehammer 0-1
Kamp 6: Lillehammer - Stavanger 2-3
Kamp 7: Stavanger - Lillehammer 6-2