FÅR IKKE NYE LAGKAMERATER: Barcelonas superstjerne Lionel Messi må vente frem til sommeren 2015 før han får nye lagkamerater på Camp Nou. (AP Photo/Manu Fernandez)
FÅR IKKE NYE LAGKAMERATER: Barcelonas superstjerne Lionel Messi må vente frem til sommeren 2015 før han får nye lagkamerater på Camp Nou. (AP Photo/Manu Fernandez)

– Treffer Barcelona på verst tenkelig tidspunkt

Barcelona-fansen i Norge tror først og fremst Barcelonas overgangsnekt skyldes en misforståelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den spanske storklubben Barcelona er i trøbbel. 

FIFA bestemte onsdag at klubben ikke får lov til å hente nye spillere før sommeren 2015 fordi spanjolene har brutt det internasjonale overgangsreglementet for spillere under 18 år. 

LES OGSÅ: Barcelona får ikke handle spillere de neste to overgangsvinduene

Planer om å hente flere stjerner
Det er dårlige nyheter for Barcelona, som i sommer hadde planer om å hente både Marc-Andre Ter Stegen fra Borussia Mönchengladbach og Kroatias stjerneskudd Alen Halilovic fra Dinamo Zagreb.

– Det er en svært alvorlig straff og treffer Barcelona på verst tenkelige tidspunkt, sukker redaktør av medlemsbladet til Barcelona supporterne, Tommy Granli, til TV 2 Sporten.

Og forklarer hvorfor:

– Blir straffen stående så betyr det jo at Barcelona ikke får kjøpe nye spillere før sommeren 2015. Klubben hadde planer om å hente 2-3 nye spillere allerede i sommer. Dette medfører at Barcelona må hente tilbake spillere på lån og benytte seg av spillere fra Barcelona B som kanskje ikke er klare for A-laget enda, sier Granli.

– Skylden en misforståelse
Han minner om at saken fremdeles ikke er avgjort, og tror Barcelonas team av advokater vil gjøre sitt ytterste for å hindre at straffen blir stående.

– Jeg tror det er slik at Barcelona har tolket regelverket på feil måte og at det dreier seg om en misforståelse fra klubbens side, sier han.

– Vil straffen skade Barcelonas omdømme dersom den blir stående?

– Ja, det vil skade både merkevaren Barcelona og kanskje det sportslige. Husk at spillerne skal prestere mens disse beskyldningene pågår. Jeg tror at spillerne innerst inne også blir påvirket av dette, konstaterer han.