TIL SLUTTSPILLET: Norge tok seg til sluttspillet i VM uten store problemer.. (AP Photo/Andy Wong)
TIL SLUTTSPILLET: Norge tok seg til sluttspillet i VM uten store problemer.. (AP Photo/Andy Wong)

Ulsrud og Norge til sluttspillet i curling-VM

Thomas Ulsrud & co. er klare for VM-sluttspillet i curling. I sin niende kamp knuste de norske herrene Russland med 11-2 etter at de tidligere på dagen hadde slått Skottland 6-4.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dermed står Norge med åtte seirer og ett tap med to kamper igjen å spille. Det skal mye til for at nordmennene ikke blir blant de to beste i grunnspillet og kan gå direkte til finalekvalifisering fredag. Norge har igjen USA og Canada i gruppespillet torsdag.

Eneren og toeren i gruppespillet møtes i finalekvalifisering, mens treeren og fireren spiller semifinalekvalifisering.

Allerede etter tre omganger mot Russland sto det 8-1 etter at Norge hadde gått opp 3-0 i den første, og russerne hadde redusert i den andre. Med siste stein i den tredje omgangen tok Ulsrud hele fem poeng, og kampen var i realiteten over. Men man må spille seks omganger i en curlingmatch før man kan gi seg.

Norge stjal ett poeng i den fjerde omgangen før russerne reduserte til 2-9 i den femte. I sjette omgang tok Ulsrud to nye poeng, og oppgjøret var definitivt over.

I kampen mot Skottland ledet Norge 3-0 etter tredje omgang, men skottene kjempet seg tilbake i kampen med ett poeng i hver av de tre neste omgangene. Norge tok på nytt ledelsen i sjuende omgang, men skottene svarte i den neste. Ulsruds lag sikret så seieren med to nye poeng i niende omgang. (©NTB)