60 personer siktet i narkosak i Gudbrandsdalen

Politiet har avdekket et stort narkotikamiljø i Lillehammer-området. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

60 personer er siktet i en større narkotikasak i Lillehammer-området.

Det opplyser politiet i en pressemelding onsdag.

Narkomiljø

Personene er siktet for omsetning av narkotika, vold, trusler, grov vinning og for grovt heleri av penger. Disse pengene mistenker politiet er tjent gjennom straffbare handlinger.

De fleste av de siktede personene er ifølge politiet mellom 16 og 22 år gammel. Miljøet kan knyttes til lignende miljøeri Oslo, Østfold og utlandet, opplyser politiet.

– Det er flere ting som gjør saken spesiell for oss i Lillehammer. Saken har et stort omfang, det er omsatt narkotika, i all vesentlighet hasj, for et vesentlig beløp og et stort antall kilo. I tillegg er det et miljø som har vært preget av mye trusler, og også en del bruk av vold, sier politistasjonssjef i Lillehammer, Bjørn Bergundhaugen til TV 2.

Trusler og vold

Politiets etterforskning viser at hovedpersonene i dette narkotikamiljøet har kommet med grove trusler og brukt vold mot personer som har pådratt seg narkotikagjeld. Enkelte foreldre skal også ha betalt penger for å hindre at deres ungdommer ble utsatt for vold og trusler, opplyser politiet. 

Miljøet ble avdekket etter at en mann fra Lillehammer ble pågrepet for oppbevaring av hasj i november 2013. I februar i år ble ytterligere en mann fra det samme området varetektsfengslet.

Politiet i Gudbrandsdalen ser svært alvorlig på omfanget av dette narkotikamiøjøet, og opplyser at det kan komme flere arrestasjoner i tiden fremover.