TROR PÅ KRISTOFF: Johan Kaggestad tror Alexander Kristoff vil gjøre det best av de norske under Flandern rundt. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
TROR PÅ KRISTOFF: Johan Kaggestad tror Alexander Kristoff vil gjøre det best av de norske under Flandern rundt. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Kaggestad har mest tro på Kristoff i Flandern rundt

TV 2s sykkelekspert tror Alexander Kristoff vil gjøre det best av de norske på søndag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag starter vårklassikeren Flandern rundt, der fire nordmenn stiller på startstreken. Disse er Alexander Kristoff (Katjusja), Thor Hushovd (BMC), Edvald Boasson Hagen (Sky) og Gabriel Rasch (Sky).

Aldri før har en nordmann stått øverst på pallen i dette rittet. I fjor kom Kristoff på en 4. plass, og TV 2s sykkelekspert, Johan Kaggestad, tror han vil gjøre det best også i år.

– Tre av dem har sjansen til å kjempe om en topplassering, men jeg har mest tro på Kristoff. Han kan komme blant topp seks. 

Se Flandern rundt på TV 2 eller Sumo fra kl. 12.00 søndag.

26-åringen sier til procycling.no at han har slitt etter seieren i Milano-Sanremo for snart to uker siden, men at han er i ferd med å finne formen igjen.

– Jeg har ikke prestert slik jeg har ønsket, og har følt meg sliten etter Sanremo. Nå føler jeg meg bedre, sier han til nettstedet. 

Kaggestad tror Hushovd også kan gjøre et godt løp, og mener Boasson Hagen trenger nettopp det. Men det er først og fremst i Paris-Roubaix neste helg at nordmennene virkelig kan markere seg.

– Jeg er skuffet over Edvald. Det virker som om han ikke har noe trøkk i seg i bakkene, og det er mange korte, intense bakker i Flandern rundt. Det gjelder for Edvald å kjøre et godt løp, for det er lenge siden.

– Alle kan gjøre en hederlig innsats, men jeg tror de vil gjøre det bedre i Paris-Roubaix neste helg. 

Kaggestads favoritter

Videre lister sykkeleksperten opp hvem han mener er det største favorittene til å vinne søndagens ritt.

– De tre største er Peter Sagan, Niki Terpstra og Fabio Cancellara. Sagan herjer som bare det for tiden. Dessuten blir han bare bedre og bedre for hvert år.

– Cancellara er en klassikerkonge og har vunnet rittet to ganger. Han virker råsterk, mens Terpstra har kjørt veldig bra i år, sier han.