SEX-SELFIE: Her er årets nyeste selfie-trend. Foto: Skjermdump
SEX-SELFIE: Her er årets nyeste selfie-trend. Foto: Skjermdump

Ny sex-selfie har inntatt Instagram

Instagram fylles med hashtagen #aftersex.

Nylig var det Oscar-selfien av Ellen Degeneres og en flokk med kjendiser som florerte på sosiale medier.

Nå har Instagram-brukerne skapt en ny trend, nemlig #aftersex. Det skriver nettavisen NATT&DAG.

Bilde etter samleie

Fenomenet #aftersex går ut på at brukerne legger ut et bilde av seg selv og en partner, rett etter samleie, for så å merke bildet med hashtagen #aftersex.

OPPMERKSOMHET: Instagram-brukere merker bildene sine med #aftersex. Foto: Skjermdump
OPPMERKSOMHET: Instagram-brukere merker bildene sine med #aftersex. Foto: Skjermdump

Skriver du #aftersex i søkefeltet på Instagram kommer det opp over 3000 bilder. Halvnakne kropper, bustete hår og laken er noen stikkord for hva som møter deg hvis du søker.

Et skrik om oppmerksomhet

Førsteamanuensis ved NTNU og forsker på bruk av sosiale medier, Berit Skog, mener denne trenden har oppstått for at brukerne vil tiltrekke seg oppmerksomhet.

– Dette er bilder som en legger ut i offentligheten. Det er en kamp om å få oppmerksomhet, og det utvikler seg til at man må bli mer vågal, sier Skog.

Hun forklarer at nye normer på internett stadig oppstår. Brukere av sosiale medier våger mer i form av naken- og sexbilder.

– Det vi ser i sosiale medier er at noen starter en trend, og folk følger etter. Slik at det som først var sjokkerende, ikke lenger blir noe stort, sier hun. 

Normalt å vise hud

Skog mener at spredningen av slike trender fører til en normalisering av nakenhet, og at folk ser på det som normalt. 

– De som legger ut slike bilder kan gjemme seg bak illusjonen om at "alle gjør det", forklarer hun. 

Fortiden på sosiale medier

Skog tror ikke at det er et fenomen som er vedvarende, og forklarer at de fleste liknende trender avløses av en ny trend. Men hun legger vekt på at det er viktig å huske på at disse bildene er vanskelig å fjerne når de først har kommet ut i offentligheten.

–Det er svært synlig i og med at bildene ligger publisert offentlig. Selvfølgelig må man vente at familien reagerer, selv om normene har endret seg. En må tenke på image-bygging og på fremtiden.

Hun påpeker at de fleste av oss har en fortid i sosiale medier, enten det er festbilder eller andre vågale bilder. Men hun anbefaler å publisere bilder med omhu.

– Etterhvert vil en hver arbeidsgiver ha en fortid på sosiale medier. Det spørs hvilke bilder man velger å publisere, selvfølgelig så er det jo ikke alle jobber man kan søke på hvis man har lagt ut et nakenbilde, avslutter Skog.